Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
И защо да не са Божие наказание. С какво твоя начин да възприемаш болестите е с нещо повече от този на християните?
Не е важно дали причинителя на болестта е от бактерия, вирус или от нещо друго, не е важно дали тогава християните са знаели какво е причинителя на болестта, а това, че тази болест се е случила се възприема, като Божие наказание, заради делата и живота на хората.

Например, Бог е забранил блудството и безразборния секс, хората не го спазвали това, и хоп, появил се СПИН.
FACEPALM

А децата, които са се разболели в следствие на "греха" на родителите си? Или от кръвопреливане? Или той бог няма нищо против наследствеността в наказанията. Както в Сверна Корея, поне три поколения от един род трябва да се сменят, за да може четвъртото да е "благонадеждно" и евентуално с някакви възстановени човешки права. Същото и с твоя бог. Всемогъщ, най-мъдър на света и извън него... Но дай да не издребняваме, че наказва ненапълно осъзнали се все още като човешки същества деца за грехове, които те не са извършили с болести, които отчето ще им обясни, че са в следствие на блудния живот на родителите им и съответно пренесени като грях и върху тях.

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
Ми добре, това което предизвиква вярата на човека към позитивност, не съдейства ли за оздравяване. Тези неща не отменят ходенето на лекар. Не знам защо се създава проблем от това.
Позитивност? Каква позитивност има във вярата ти? Има партийност! Нямаш ли партиен билет (кръщелно) и не палиш ли свещи и не плащаш ли редовно на църквата, нямаш и шансове за рая. Вече си подчовек, напълно заслужаващ пъкала, в който вовеки веков да гние, защото си дръзнал да се осмелиш да задаваш много въпроси и да търсиш логика извън "мъдрите нравствени и божествени наставления към единия единствен прав път", които включват например жертвоприношения и това, че по време на война може да оставиш само тези от жените и момичетата на врага, които още не са си лягали с мъж, а мъжете и момченцата трябва да избиеш най-хладнокръвно (чети числа 31)...

p.s. Още чакам да ми обясниш и за еднорозите в Библията...