Чел-недочел малко се влючвам, но видях някъде по-горе въпрос какво би направил, ако имаш 10 мин живот. Зависи какво предстои да се случи. Апокслипсис ли ще има или ще застигне само мен? Ако е апокалипсис, едва ли ще съм разбрал в последните 10 мин. Все пак би имало индикации за приближаващ астероид... освен ако не е нещо спонтанно. Вулкан изригнал на другата част на света и има 10 минути докато вълната не ни изпепели всички. Определено това не е много време. Вероятно докато разбетат всички няма да има дори достатъчно време за оргия. Ако човечеството има 24 часа, тогава сигурно би имало масови убийства и оргии. Но за 10 минути е невъзможно да има такава организация. Чисто технически няма време хората да се организират по групи за това (например по възрастови и расови предпочитания). Затова за 10 мин няма как да има време за каквото и да е освен за някакъв бърз кик. Нещо, което може да те “надъха” да посрещнеш края. За жалост, ако нямаш от него никой няма да хвърчи към теб, за да ти го донесе иначе би било класически край! “Майната му на света, аз съм екстра!”. Няма как да си предвидил, че идва края, за да е с теб.... Но независимо дали на черешата или не, хубаво е това време поне да си го разпределил смислено до колкото ти е възможно да помислиш за това без първоначалния пристъп на паника. Затова, за да не губиш време в такъв момент, когато и всяка секунда ти е скъпа да не гуниш ценно време и действителност някога да си мислил какво би правил в такава хипотетична ситуация, за да си готов, ако такава евентуално настъпи. Нещо не като спасителен, а съвсем краен “финален” план. Първите 2-3 минути може да пропилееш в глуави мисли, следващите 4-5 стават по-важни. След тях 6-та и 7-та минути стават ключови. 8, 9 и 10 мисля, че човек или трябва да е в чист екстаз от еуфория идваща от адреналина (и много други важни химикали, които са започнали да се отделят напримвер от хипоталамуса или други жлези в мозъка), независимо дали е в обятията на близък или сам и да не му пука вече изобщо за какво си мисли докато отброява до 10... Без съжаления, без тревоги... Много по-добре от това да се молиш за милост!