Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
Що да говоря за себе си ве, нали ти си този, дето казва, че мразел жените и се изказва за тях, какви били под нивото му и затова той не можел да си позволи да си губи времето във връзка.
Никъде не съм казвал че мразя жените, казах че мразя тъпите хора, и то мразя е силно казано - по-скоро избягвам да съм около тях.
Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
Брейй, откъде я извади тая философия ве. Значи докторчето си взел кола, защото визуално му харесва, значи той пушел трева, защото му помагала в определени области, значи докторчето въртял ножове в детската градина, щото от малък му било вродено. Ама щом стане въпрос за дефендъра що станал християнин, значи това задължително е щото е откачалка, обсесивен, и на него не му било готино, а религията му го потискала – дефендъра не може да е станал християнин, защото му харесва, защото му е вродено, или защото това му помага да намери себе си (а не само в определени области), да анализира и открива деструктивните стереотипи и вярвания.
Ми за мене Бог може да е това, което за тебе е напушването с трева. Бог е все едно съм на психолог ве и то най-добрия психолог. Психологията и психолозите ги уважаваш, а Бог не го уважаваш. А не го уважаваш, не защото Бог или религията е лоша, а най-вероятно, щото ти самия не го разбираш.
Ти сериозно ли сравняваш харесването на ножове с религията, глупак. Това не е като да предпочиташ шоколадов сладолед пред ванилов, а и аз дори да предпочитам ванилов, не намесвам това нещо във ВСЯКО ВТОРО ИЗРЕЧЕНИЕ. Не казвам че всеки които не пуши трева е грешник и ще гори в ада. Не казвам че който не харесва оръжия и спортни коли е обречен на вечен огън. Докато ти във всеки един момент гледаш да се изкараш във високата морална позиция на християнин - а сега казваш че всичко това било просто харесване и въпрос на лични предпочитания. Айде бе! Ако беше просто харесване, нямаше изобщо да знаем че си християнин и това нямаше да има никакво отношение към нещата които говориш. Но всичко което говориш, има отношение към това че си християнин. Какво друго може да си помисли човек за някой, които базира живота си и целия си светоглед на една шибана религия и разтръбява навсякъде колко е велика, освен че този човек е жалък промит мозък и използва религията за каквито там fucked-up психични отклонения и потребности има. Познавам хора, интелигентни и начетени, които вярват в Бог, но съвсем не говорят за това и просто изследват света и себе си в парадигмата на религиозното и идеята за Бог и божествено, и аз нямам нищо против това. Даже им се възхищавам. Но тяхната религиозност е качествено различна от твоята политизирана, псевдо-скромна, пасивно-агресивна, комплексарска пародия на религиозност, и това си личи от километри.