.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 3762

Hybrid View

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Knispel666 Виж мнението
    Ти ли ще ми кажеш коя е моята кола? Не нали, няма как да си уверен в такова нещо, защото не си мен, не знаеш какво търся в една кола и какво ми харесва. Увереноста ти няма покритие в случая. Поради същата причина и християнството няма покритие, защото ти все едно ми казваш "Ето, това е твоята кола", само че по отношение на целия ми живот, което е не просто нагло и лицемерно, но и разкрива колко грандоманско е отношението на християнството като цяло.
    Правиш ли разлика между "това е задължително твоята кола" и "тази кола е направена за тебе, но ако не вярваш, че това е твоята кола, си напълно свободен да избереш друга".

За тебе е проблем, че християнството изобщо съществува, като възможност, а не че те притискало, но отново извърташ нещата ехидно.

Цитирай Първоначално написано от Knispel666 Виж мнението
    Правиш ли разлика между увереност в себе си и увереност в идея, тоест вяра?
    Ти каза, че уверения човек е тъп, какво значение има в какво се изразява увереността му - в себе си или в идея, то пак си е вид проявя на увереност от самия човек. В смисъл ти имаш увереност в идеята, защото имаш увереност в своята преценка, че идеята заслужава доверие. Доверието към идеята не може да мине без увереността в себе си и преценката си, че да я приемеш.
    Последно редактирано от defender : 05-20-2020 на 17:26

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си