.
Резултати от 1 до 25 от общо 3762

Threaded View

Мега фен
    Чета за бъдещото на религията преателЕ. Очаква ни бъдеще, където масовката ще бъде изпълнена от атеистчета - новият плебей, на който ще му е набито в главата да си мисли, че живее в най-добрия и най-свободния от всички възможни светове. :

"Религията се интерпретира като неизбежен, необходим, но вече изчерпан и ненужен в контекста на приближаващата цел културно-исторически феномен.
    Налице е предпоставката за "Човека като висше същество" - свободно, разумно, любещо, заело мястото на Бога. Свързани с тази хуманизация на Абсолюта са социалните идеи и действия, насочени към маргинализация и премахване на църковната институция и доминация на гражданските институции и сфери - държава, икономика, политика.
    Религията, като такава е свидетелство за незрелия етап, на който се намират индивидът и културата; доколкото е илюзия, заблуда и колективна невроза, тя е обречена да изчезне заедно със съзряването и порастването на човека."

ПП: След тоя текст, прочетеното направо ме кара да ме е срам, че съм вярващ, дееба. Комплексирах се, до дъното на душата си. Сега как да ходя спокойно по улицата без да ме е срам, че съм вярващ, то новия плебей-атеист, ще ме гледа, като отрепка
    Баси либерал-левичарската пропаганда. Всичко им е ей такова на либералите-прогресисти, а после видиш ли колко били загрижени за любовта и свободата ве.
    Религията в нормално състояние на обществото, никога няма да изчезне, но просто, като нон-стоп набиваш в главите на плебса колко са задръстени, че са вярващи, как религията ги потискала и му създаваш дискомфорт да се чувства нищожество и че е изостанал заради това, че е вярващ, то я ясно, че ако човек се подаде, то след това ще успееш да го промениш – и това насилие се представа, като прогрес, като еволюция, като освобождение и бла-бла. А то си най-обикновена манипулация.
    Ей това им е прогреса на либералите-прогресисти – изкуствено насаждане на вина, създаване на масова невроза в обществото (спрямо нещо, което на тях не им отърва) и после да предлагат освобождение, а те да са като носителите на модерността и на свободата, новите ангели, айде бе. Новите ангели небесни, на новата светска религия ве.
    Последно редактирано от defender : 05-31-2020 на 18:22

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си