.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 3762

Hybrid View

Изкуството катою апотеоз или богохулство

Здрасти и на теб! Вълкът никът си мени, нравът - не.
    Признай си, че те дразни не формата, а съдържанието!
    Ето ако такава песен беше я изпяла Еня с текст с некви келтски стихчета, или пееше: ах морето, ах небето, ах водата, ах Луната... Тогава нямаше да се дразниш и щеше да ти мине покрай ушите, или да ти служи за фон при шофиране. Ама понеже го пее монах и слави Въплътения Богомладенец Иисус, и ти се нервиш и почваш да обличаш омразата си с някакви философски културни претенции.
    А заглавието е на една статия в ,,Труд" точно по темата, дето я повдигна сега. Ако ти е много дълга, може да прочетеш само втората част. Ама кой ви е крив, че мислите сложно и двамата. Е, с различен резултат де.
    http://sulla.bg/2021/01/09/5532.html

Голям фен Аватара на Knispel666
    Цитирай Първоначално написано от Pitancho Виж мнението
    Здрасти и на теб! Вълкът никът си мени, нравът - не.
    Мда, особенно след като овцете го баннват 10 пъти.
    Цитирай Първоначално написано от Pitancho Виж мнението
    Признай си, че те дразни не формата, а съдържанието!
    Ето ако такава песен беше я изпяла Еня с текст с некви келтски стихчета, или пееше: ах морето, ах небето, ах водата, ах Луната... Тогава нямаше да се дразниш и щеше да ти мине покрай ушите, или да ти служи за фон при шофиране. Ама понеже го пее монах и слави Въплътения Богомладенец Иисус, и ти се нервиш и почваш да обличаш омразата си с някакви философски културни претенции.
    Каква омраза, ахаххаха, казах че звучи хубаво. Просто не ме трогва, звучи хубаво, но нищо повече. Нямам никакъв интерес отвъд това. А ако човек го слуша защото звучи приятно, как това е по-различно от културата тип " дървена ръчичка която да ти почеше гърба", както се нарича в статията. Точно това е и тази песен, само че за християни. Не ми трябва да съм практикуващ източни религии за да кажа че музиката на въпросните религии има медитивна стоиност - ами че то как да няма, след като въпросните религии имат практическа традиция на търсене на духовното, докато християнството е просто култ към предполагаемо духовен човек, живял някога си. Да, може да не съм християнин и затова да не ме трогва особено този тип музика, но пък аз и не ходя по дискотеки да се напивам, така че както монаха славещ Иисус не ме въодушевява, така и чалжаджииката пееща за вино и любов не ме впечатлява. Смешното е че разликата съвсем не е толкова голяма - все ръчичка която да ти чеше гърба, с тази разлика че чалгаджииката поне не претендира за "истинско изкуството". Аз не търся такава музика, която да е общовалидно приятна на ухото, понеже не търся това и в живота. Че защо, когато тъкмо дисонантното и странното на фона на хармонията е тъкмо онова което буди въображението и прави една песен уникална, така както страшното и неизвестното често крие наи-полезното и същественото - вие сте тези, дето търсите и се възнасяте по сладки идеи, а страшното и неизвестното го отричате и приписвате на сатаната. Че как и музиката ви да е нещо по-различно от дървена чесалка, само че на егото, не на сетивата? Няма истинско изкуство, има само истински хора. Изкуството само отразява човека и неговите търсения, сигнала които отправя към себе си и вселената. Поздрав https://www.youtube.com/watch?v=m_4X9nYOC-Q
    Последно редактирано от Knispel666 : 01-30-2021 на 23:08

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Knispel666 Виж мнението
    Аз не търся такава музика, която да е общовалидно приятна на ухото, понеже не търся това и в живота.
    Тоест, ходиш нарочно да си вреш носа в опасности и неща дето не са ти работа, и сам да си търсиш шамарите ли, за да се изживяваш после за голямата работа?
    Това ли ти е живота?
    Последно редактирано от defender : 02-03-2021 на 15:10

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си