- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Православие
Първият ти въпрос е от типа защо едно невярно твърдение ти изглежда абсурдно. Той не е към мен поради което. Защо ти изглежда така уж се разбрахме - липса на резонанс. Стана ясно, и че е трудно и за двамата да дадем отговор как изглежда башистинкотоси духовно. Аз поне не съм учил богословие и също не се наемам да отговоря иначе освен с ,,Изпитвайте духовете дали са от Бога". И че не сичко, що фръчи, се руча.
Вторият ти въпрос е от типа ,,Що за човек трябва да си, за да харесваш маракуя (виждал съм я и няма нищо вкусно в нея, само намирисва на смола). Е ти му казваш опитай и ще разбереш - ааа не. Това е музика, инспирирана от молитва в различните ѝ форми. Но ти нито вярваш, нито имаш опит и даже желание за молитва. Както има добре школуван слух, така има и добре школувана молитва, без това да я заключва в шаблони. По тази логика и бате Манго ще каже, че Вагнер не разбира, щото музиката му няма ,,чадрлака оп, са!"
За ,,безличен" пак ме тролиш с невярно твърдение. Молитвата е общуване между личности. Но понякога е и разговор със себе си, навлизане в себе си, изпитване на себеси, увещаване на себе си но пак в светлината на Божието слово и пр: няма да се отплесвам точно тук.
Въображението тук обикновено не играе водеща роля, понеже често прави големи бели, а молитвата иска трезво стоене - да си тук и сега пред Бога. Това поне трябва да ти звучи познато от медитациите. Та по повод въображението се сетих за нпп. Какво стана с него и знаете ли в коя реалност ( или психиатрия) и небезкрайна безкрайност се намира сега?