Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
Докторе, тука си лафим сигурно 7-8 години и то се вижда кой от нас си променя възгледите. Докато аз ако се променям в нещо, това е в напредване към Бога, а не, че съм си променил възгледите и съм тръгнал в различна посока от християнството, както става при тебе - нацизъм, сатанизъм, позитивен нихилизъм, атеизъм, после пък се оказа, че не са баш атеист, индивидиум-дух и какво ли още не.
Точно това е, ако сега си намериш писаниците под ник европеиски, или еврогеиски както ти виках, ще видиш какво заблудено лапе си бил и че идеите които пропагандираш сега нямат нищо, ама нищо общо. И въпреки това си оставаш християнин, понеже тая идентификация е вече спуснала дълбоко корени, а всичката новопостъпила информация тук, просто я нагаждаш и извърташ през християнството доколкото е възможно, така че все пак да си останеш християнин. Но всичкото това е просто Его, просто една детска роля, и в един момент не е изключено да го осъзнаеш. Едва тогава ще можеш да погледнеш на духовното и на идеята за Бог в една далеч по-мащабна перспектива, а мъдростта и подобията във всички религии и учения, в съчетание с научното познание, ще ти се избистрят и ще видиш общото между тях. Но това няма да стане, докато не осъзнаеш че играта на християнин е просто това - една игра, не по различна от тази когато тук беше просто хлапе. Не ти е нужно християнството за да познаваш божественото - напротив, то може само да те ограничи, понеже е просто една от много перспективи, и то перспектива опорочавана и служеща на всевъзможни лични, социални и политически интереси в продължение на столетия.