- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Православие
Леле че ми падна насгода! Тази музика ми хареса и харесваше години преди да стана вярващ. Визуализирах си не само птичите песни, разцъфващите пъпки, погалени от слънцето, танцът на снежинките и зимната и лятната буря и пр, но и дворци, катедрали, процесии и още много подобни неща, а и строго погледнато ,,Годишните времена" не са концерти с религиозна тематика. Нито знаех, че Вивалди е свещеник / пък и да знаех кел файда, щом бях атеист\.
А че може и кафето да си пиеш за слава Божия е повече от очевидно и обяснимо: благодариш за новия ден. А също за музиката:
Псалом 150(Алилуия.)
Хвалете Бога в Неговата светиня, хвалете Го в крепостта на силата Му.
2. Хвалете Го поради Неговото могъщество, хвалете Го поради голямото Му величие.
3. Хвалете Го с тръбен звук, хвалете Го с псалтир и гусли.
4. Хвалете Го с тимпан и хора, хвалете Го със струни и органи.
5. Хвалете Го със звучни кимвали, хвалете Го с кимвали гръмогласни.
6. Всичко, що диша, да хвали Господа! Алилуия.
което обяснява и заащо на Запад има концерти в църквите извън богослужението
Последно редактирано от Pitancho : 02-06-2021 на 08:15
Мда, по-късно се усетих че наи-вероятно такава е била патологията ти. Нo това иде само да покаже че си приел християнството, не защото си достигнал до някакви постижения в мисълта или духовното, а просто защото е отговаряло на някакви лични потребности и предпочитания, в случая - архетипи от предимно женски характер. Все пак, кои би си визуализирал и гравитирал около подобни неща още от ранна възраст, ако не абсолютно женствен тип. Птичи песни и разцъфващи пъпки, ахахахаха
https://www.youtube.com/watch?v=vO17DnbiVBo
ПП: Като се върнах назад в архивите и видях какви ги писал дефенди като е бил на 13-14, предполагам и неговата патология не е много по-различна.
Последно редактирано от Knispel666 : 02-06-2021 на 16:45
За мен може би най-качествения признак дали си мъжкар е да си намериш жена и да успееш да я задържиш при себе си (доброволно), а не като събираш калашници и ятагани в мазето, спортни коли и се репчиш с някакъв вулгарен език - тва по ми мяза на патология и патологична мъжественост.![]()