Цитирай Първоначално написано от Pitancho Виж мнението
Е ти какво искаш да визуализираш на концерта Пролет първата част цигулките точно това свирят, втората част ларгото е пролетното меко слънце и разцъфващите дървета. Е така ни го и обясняваха в училище, някои неща помня като слон.Всецедно гледам документален филм за животни и екосистеми на Nat.Geo. Ако трябва да ти опиша и лятната буря и виелицата, та да ти прозвучи по-мъжко, ама писах за пролеттта, че е най-известна.. За психоанализата мерси.
А вярата засяга доста комплексно човека, мъча се да ти обяснявам, че не е само философска дъвка за ума, че не е лошо, ако отговаря на различни потребности, да не ги изброявам . Но всеки с акцента си, а някои и с акцентуациите си. / И патологиите също. Даже в много градски енории си има и неофициален щат за местен луд от кротките. Има си и той/тя нещо си, което харесва там.
Въпроса не е в това че се кефите на тия неща, нито че сте женствени. Ако вашите естествени наклонности са ви довели до християнството, то моите ме доведоха до залитане по националсоциализъм, след това сатанизъм и нихилизъм, така че и моето не е по-различно, просто в другата посока. И все пак, аз взех каквото смислено имаше в тия идеи, а останалото загърбих, понеже да се придържам към тези идентификации не беше нищо повече от атавизъм. Така сега взимам каквото е смислено от християнството и от всичко останало, без да съм последовател. Понеже тия неща са за последователи, а не изследователи. Вие просто сте зациклили в един и същи етап от десетилетия, а прогреса и обогатяването ви служи само за да се самоубеждавате колко сте били прави от самото начало да следвате тази доктрина. Всичко това е един прост атавизъм. Пътят към простветлението не започва нито от мъжкото нито от женското начало, макар в развитието на всеки да доминира едно от тези две начала. Просветлението започва едва с надмогването на доминиращото начало, т.е. с интегрирането на сянката.