Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
В това няма нищо рационално за тебе, да ходиш по горите и да ти мръзне задника, да гладуваш, да живееш по дупки и да се храниш с червей. Защо би го направил?
Аз бих го направил, защото вярвам в живота след смъртта, и че е много важно с какъв морал ще умреш (т.е. че морала на душата е по-важен от материалното добруване на тялото).
А ти защо ще го правиш, вместо просто си сменяш морала и ще си имаш удобно легълце, манджичка вечер, дрешки, ладичка и работа. Твоя живота се простира до добруването на тялото, а морала на душичката си го менкаш според това, какъв е проблема.

ПП: Наистина ми е много интересно каква би била причината да избягаш в гората да търпиш студ, глад и куп друг неудобства.
Рационално е защото за човек, които цени свободата си, няма твърде висока цена. Не знам защо си мислиш че манджичката и топлото легълце са ми висши ценности и приоритети при взимане на избор. Не знам защо си мислиш че само религиозните имат принципи и стоят зад тях. Що за малоумно допускане. Просто принципите ми не произтичат от някакъв фалшив Божи авторитет, а от волята, която е очевидна за всеки и обективна по силата на собственото си проявление, също толкова колкото е очевидно че падането от 4тия етаж не е особено желателно.