.
Резултати от 1 до 25 от общо 3762

Threaded View

Голям фен Аватара на Knispel666
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Ама то свободата е духовна ценност, за нея се също иска вяра, тя не е като физичните закони и гравитацията.
    И защо изобщо ще защитаваш свободата, то като тялото ти умре, за какво ти е била тая свобода, дето си умрял за нея и си жертвал тялото. Да направиш такова нещо си е чиста вяра, няма друго обяснение.

ПП: Пак си противоречиш. А това го отдавам, защото не си напълно осъзнат за нещата, които говориш. И сега напасваш.
    И в кое от всичките тези неща се изисква вяра? Изисква ли се вяра за това да знам че като видя някоя яка какичка искам да я онода? Не, защото е дадено в съзнанието ми да знам - никоя наука не може да докаже че е така, но за мен е self-evident - така стоят и всички останали въпроси с волята, които са самоочевидни по силата на собственото си проявление и не се нуждаят от доказване. Оттук след като знам че имам желанието да онодя въпросната какичка, свободата да го направя не е ли очевидно ценност ? И не волята е проявление на вярата, а вярата е проявление на волята - оттам и вярата е също толкова самоочевидна по силата на собственото си проявление, както волята. Не се нуждаеш от нищо външно за да вярваш, нито някоя наука може да оспори факта че вярваш. Но ако волята е дадена, то вярата е неин вторичен продукт и отдушник, при това наи-често е продукт на неосъзната воля, тоест на неосънати желания и потребности. Но може и да се използва съзнателно, като насочване на воля във външния свят. Например ако имаш волята да прескочиш 2 метра трап, вярата че може да го направиш може да се окаже полезна. Отделно да си вярваш на лъжите си е върховен начин да лъжеш.
    Последно редактирано от Knispel666 : 02-07-2021 на 18:34

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си