.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 3762

Hybrid View

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Knispel666 Виж мнението
    Бих очаквал да чуя нещо подобно от някъв хардкор атеист, детерминист и като цяло човек които не вижда отвъд материалното, тоест причинно-следственото, не и от супер духовния вярващ, стъпил на съвсем различна плоскост. Тая плоскост при теб е маи просто щото си умствено плосък. А ако се опитваш да ме иронизираш по този начин, това не е нищо повече от един много лош Strawman аргумент. Ама аз си мисля че това са просто терзанията и съмненията по отношение на собствената ти вяра, които съмнения толкова отчаяно се опитваш да проектираш върху мен, понеже нито съм атеист, нито детерминист, нито краен материалист.
    Аз знам, че имам свободна воля и знам от къде идва тя. Просто се чудя как един атеист може да си мисли, че има свобода, за това се поставих в неговата гледна точка ве.
    Може би неговата илюзия за свобода идва от неосъзнаването му в пълна степен на неговата зависимост и предопределеност до какви размери се простират, и оттук вече идва илюзията му за свобода и че е господар на решенията и на живота си.

С две думи както Иисус казва: "Царството Ми не е от този свят", то свободата не е от този свят, тя е нещо свръхестествено за този свят. А "свободата" на този свят е илюзия и идва от неосъзната зависимост и предопределеност, и дори мисля, че нарочно ни държат и поощряват тази свобода, колкото да се самоуспокояваме, че сме свободни и оттам това да не избива в разрушително поведение и тогава управляващите да я втасат.

Дори мисля, че твоята свобода докторче е от този вид - свобода от тип илюзия и чалга, дрънкулка за бебета за да не реват много.
    Айде, ходи са да медитираш.
    Последно редактирано от defender : 02-08-2021 на 12:55

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си