.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 14 от общо 14

Живот в Германия

Здравейте.
    Изучавам немски език в езикова гимназия.Имам желание да уча висше образование в Германия,но проблема е,че не съм сигурна до колко един емигрант може да пробие като адвокат или журналист.Да се насоча ли към правото(или журналистиката) или да избера друга професия,в която не се изисква толкова много немския език?
    Помогнете ми!

anonymous708973
    Guest
    Журналист - по-скоро забрави. Немският ти трябва наистина да е близо до перфектен, което става, ако запишеш филология.
    За право е напълно възможно.

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Запиши това, което желаеш, не се ръководи само от немския си. Той, така или иначе, никига няма да е като на германец (моля, не ми скачайте за това твърдение, и след 20 години живот там се усеща в някои думи). Познавам немалко хора, чиято професия изисква всекидневна комуникация на езика и въпреки това са ги взели, работят го.

Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
    Запиши това, което желаеш, не се ръководи само от немския си. Той, така или иначе, никига няма да е като на германец (моля, не ми скачайте за това твърдение, и след 20 години живот там се усеща в някои думи). Познавам немалко хора, чиято професия изисква всекидневна комуникация на езика и въпреки това са ги взели, работят го.
    Наясно съм,че немския ми никога няма да е перфектен.PinkPan7her отбеляза,че ако запиша филология има шанс да съм сравнително добре.И все пак,благодаря за помощта Ви.

Супер фен Аватара на paradosou
    Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
    Запиши това, което желаеш, не се ръководи само от немския си.
    Подписвам се под тва предложение. За 20те години вече хич не съм сигурна, ама няма да навлизам в спор, понеже не се чувствам кой знае колко компетентна с живота в чужбина като цяло.
    Последно редактирано от paradosou : 08-13-2015 на 11:30

Мега фен Аватара на li0n
    Град
    Пловдив
    За правото в Германия ще ти трябват железни нерви и голяма доза търпение. Много хора познавам, които точно накрая се отказаха и се върнаха в България. Но с желание всичко се постига.

В Германия живота не е лесен. Принципи, правила, закони, огрооооомни данъци... Но все пак решението е твое, отиди, учи, ако успееш да завършиш, може да си осигуриш добър живот. Късмет.

Град
    Sofia
    Аз лично не препоръчвам право заради териториалните ограничения, които ти дава после при практикуване.
    Правото е България е по- гадно. Просто учещите го в Германия не са се сблъсквали с него и се жалват за тамошния начин на изучаване.
    Последно редактирано от therichbitch : 08-13-2015 на 12:50

Благодаря за предложенията ви.Вече съм по-навътре в нещата.

Мега фен Аватара на baby_baby
    Никой не може да ти каже дали ще пробиеш като адвокат или не но това не пречи да пробваш

Цитирай Първоначално написано от baby_baby Виж мнението
    Никой не може да ти каже дали ще пробиеш като адвокат или не но това не пречи да пробваш
    Наясно съм с това.
    Исках да попитам дали ще е по-уместно да се ориентирам към нещо друго.

Германия е най - толерантната държава в Европа спрямо чужденците и най-доброто място за живеене, където се спазват всички норми и закони, където населението е любезно, където конкурентите се поздравяват и си помагат.... Подкрепям всеки, който е решил и е заминал за Германия. Julia
    Последно редактирано от julia drehi : 09-14-2015 на 14:30

Град
    Sofia
    hahhaha

Цитирай Първоначално написано от stelomax Виж мнението
    Здравейте.
    Изучавам немски език в езикова гимназия.Имам желание да уча висше образование в Германия,но проблема е,че не съм сигурна до колко един емигрант може да пробие като адвокат или журналист.Да се насоча ли към правото(или журналистиката) или да избера друга професия,в която не се изисква толкова много немския език?
    Помогнете ми!
    Без шега - пробвай с програмиране или нещо в ИТ сектора

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си