Здравейте! Тази година съм 7 клас, ще кандидатствам за езикова гимназия, ще видим дали ще ме приемат. Записана съм на уроци, предната година завърших с отличен по всичко, но сега не съм напълно сигурна, че ще се съсредоточа върху учебния материал, заради съучениците ми. В класа ми има едни кифли, които постоянно си намират жертва, която да тормозят психически, да изтъкват недостатъците и да се подиграват след това. Много са неприятни.
Преди не ги забелязвах особено, но след като зспочнаха да се заяждат и с мен, се притесних. Аз гледам да ги затапвам и да не им обръщам много внимание, но те правят всичко възможно, за да ме засегнат. Обиждат ме, бутат ме и се смеят. Докараха учениците от съседните класове и им разправиха ужасни неща за мен. Като например, че съм нямала гадже и, че съм девствена-това е вярно, но аз съм едва на 13, а те ми се хилеха като обезумели. Казаха също така, че съм противна, грозна, космата, глупава, заядлива, със самочувствие без покритие, ревлива, миризлива и тн... Аз не намерих и едно прилагателно от тези, които дс се отнася за мен, но те бяха убедени в думиге си и искрено ми се посмяха с кеф, докато останалите ме зяпаха учудено и след като напуснах стаята понеже не можах да издържа на напрежението и срама, чух ясно как започнаха всички да ми се смеят и подиграват. Кифлите продължиха да ме унижават, но аз се отдалечих и не ги чух, защото нямах сили.
Преди това, когато бях болна, половината клас се събрал и започнал да ме обсъжда каква съм, щом съм, все ужасни неща и за външния ми вид и за държанието ми. Плаках цял ден, след като го разбрах от приятелите ми.
Те ме успокояват и ме надъхват, но не ме защитават когато онея започнат да ме обиждат.
Кифлите открито се заяждат с мен и се държат противно, настройвайки останалите срещу мен. Знам, че някак ще изтърпя една година, преди да си замина, но се притеснявам дали няма да се повтори същото и гимназията.
Дайте ми някакъв съвет! По какъв начин да се държа, за да престанат да се държат така? Не искам да ги печеля като приятелки ило нещо от този сорт, но желая да ме уважават и да не ме ругаят пред останалите и да не ги настройват. Как да ги затапвам така, че повече да не посмеят да се закачат с мен? Благодаря ви предварително!!!