.
Отговор в тема
Страница 1 от 4 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 76

Малката ми сестра флиртува с момчета, нужна ми е помощ

Здравейте
    Аз съм на 17, сестра ми е на 13.
    От доста време съм забелязал, че тя се държи провокативно. Тя не споделя нищо с мен, мога само да гадая от къде има такова поведение. Единственото ми предположение идва от там, че учи в много пропаднало и нищожно училище, за което има само лоши мнения. Доста често лъже родителите ни къде ходи, само и само да излезе с някое момче. Целувала се е, прегръща се и такива неща. Проблема е, че не е само едно момче, тя ти сменя като носни кърпички. Родителите ми разбраха за това, и забраниха да се вижда с приятеля си. Това, обаче, постигна точно обратния ефект - нещата станаха по - зле. Проблема е, че те са на работа и няма как постоянно да я наблюдават. След като и поставиха тази забрана, тя реши да продължи да се вижда с гаджето си, но по - често. Още по - зле - започна да му праща снимки по сутиен и прашки през Фейсбук. Той пуска комплименти за тялото и, на нея даже и харесва. Да, погледнал съм нейните чатове и нещата са точно такива, каквито ги описвам. Надявах се, че това е някакво временно привличане, което ще изчезне. И да... след време скъсаха, така и не разбрах защо, не е и важно. По - малко от седмица след като се разделиха, тя се хвана с друго момче. Ходили на палатка заедно и с още няколко човека, и спали един до друг, не съм наясно с подробности, но виждам на къде отиват нещата. Също така виждам и как се държи като една 13 годишна курва, а никой не я възпитавал така. Майка ми знае това, и се отчайва и депресира. Въпреки, че съм и брат, тя не уважава нито мен, нито който и да е било в семейството ни. Колкото и зле да се държи, се притеснявам за нея. Не може да скъса с един на който е пращала голи снимки, и седмица по - късно да се натиска с друг. А преждевременно има и други момчета, които я свалят по фб и тя не ги отблъсква. Мисля, че имам основание да се притеснявам. Аз, като нейн брат какво мога да направя? Изключено е да говоря с нея, понеже тя си знае нейното и не приема чуждо мнение. Как да я накарам да се осъзнае? Лесно може да изяде един хубав заслужен бой, но не мисля, че ще постигна нещо.
    Всичко което написах е вярно, в краен случай мога да покажа чатовете от фб, за да стане ясно, че не си измислям.
    Последно редактирано от underfree11 : 08-31-2015 на 09:10

Пубертет, кви прашки на 13 години ? Кое не става с бой става с много бой .

Аз не разбирам каква работа има 13 - годишно момиче в сайт, като Фейсбук? Няма ли си други интереси, подходящи за нейната възраст? Къде е контрола на родителите за това нещо? Едно, че си е писала с момчета , ами и снимки по сутиен и прашки пращала...И казваш ,че майка ти знае за нейните глупости и се депресирала...Какви депресии , бе човек? Да седнат с баща ти да и дръпнат едно конско да вземе малко да се стегне и да си седне на задника. Всичко това се случва от липса на контрол и внимание от страна на родителите. Проблемът ще се задълбочи , ако те продължават да пасуват и да се отнасят с безразличие към проблема. Спала до момче в палатка... извинявай , ама кой здравомислещ родител ще си пусне 13-годишното дете да спи в палатка с друго момче? Всичко това говори за липса на контрол. Не е виновна толкова сестра ти, а са виновни средата и най-вече родителите ти, че са допуснали тя да стигне толкова далеч. И това , че майка ти си затваря очите е поредното доказателство за това!

---"Къде е контрола на родителите за това нещо?"
    И аз много пъти съм се карал с наще, че не са достатъчно строги. И не, майка ми не "пасува" по въпроса. Почти всеки ден чувам сканадали на горния етаж, но не искам да подслушвам. Определено не я оставят намира. Питам майка ми - добре, защо това продължава? "Не мога да се справя с нея, не знам как да постъпя". Просто наглостта и противния тон който държи сестра ми излиза извън контрол. Ако родителите ми можеха да се справят с проблема, нямаше да отворя тази тема тук.
    ---"Няма ли си други интереси, подходящи за нейната възраст?"
    И това сме опитвали. Записвахме я на плуване, да свири на пиано и какви ли не още глупости. Не, та не. Нищо друго не я интересува. Когато аз бях на 13 времената, както знаете, бяха много по - различни и не мога да влезна в нейното съзнание, за да я разбера какво иска.
    Колкото до палатката, родителите ми, както и аз изобщо не знаеха за това момче. Не знам какво им е казала, но предполагам, че пак ги е излъгала нещо. Още повече, родителите ми тогава изобщо не са знаели, че тя има интерес към друго момче, понеже тъкмо беше скъсала с гаджето си. Майка ми не че си затваря очите, просто не знае как да подходи към проблема. Не е яла бой още, просто понеже родителите ми са прекалено мекошави с нея и това не се променя.
    Чел съм как планира да избяга от вкъщи, да не се върне и такива глупости. Кой ли не си го е мислил това, но не и на 13. Ако цялата тая работа стигне до баща ми, той ще я направи на сол, и какво от това? Не мисля, че може да я откъсне изцяло от социалните медии. Най - малкото, че трябва да и остави телефон, за да има някаква връзка. Нищо не и пречи пак да излиза с момчета, когато няма никой у нас който да я спира.
    Идвало ми е идеята да тръгна някой път след нея за да видя какво точно се случва като се види с някой, и евентуално ако се наложи да се намеся на място, едва ли това е единствения начин да я накарам да се осъзнае малко.
    Последно редактирано от underfree11 : 08-31-2015 на 10:25

По-добре баща ти да я направи на сол от колкото след няколко години да я гледаш на околовръстното.
    Последно редактирано от ZackS : 08-31-2015 на 10:33

Цитирай Първоначално написано от underfree11 Виж мнението
    ---"Къде е контрола на родителите за това нещо?"
    И аз много пъти съм се карал с наще, че не са достатъчно строги. И не, майка ми не "пасува" по въпроса. Почти всеки ден чувам сканадали на горния етаж, но не искам да подслушвам. Определено не я оставят намира. Питам майка ми - добре, защо това продължава? "Не мога да се справя с нея, не знам как да постъпя". Просто наглостта и противния тон който държи сестра ми излиза извън контрол. Ако родителите ми можеха да се справят с проблема, нямаше да отворя тази тема тук.
    ---"Няма ли си други интереси, подходящи за нейната възраст?"
    И това сме опитвали. Записвахме я на плуване, да свири на пиано и какви ли не още глупости. Не, та не. Нищо друго не я интересува. Когато аз бях на 13 времената, както знаете, бяха много по - различни и не мога да влезна в нейното съзнание, за да я разбера какво иска.
    Колкото до палатката, родителите ми, както и аз изобщо не знаеха за това момче. Не знам какво им е казала, но предполагам, че пак ги е излъгала нещо. Още повече, родителите ми тогава изобщо не са знаели, че тя има интерес към друго момче, понеже тъкмо беше скъсала с гаджето си. Майка ми не че си затваря очите, просто не знае как да подходи към проблема. Не е яла бой още, просто понеже родителите ми са прекалено мекошави с нея и това не се променя.
    Чел съм как планира да избяга от вкъщи, да не се върне и такива глупости. Кой ли не си го е мислил това, но не и на 13. Ако цялата тая работа стигне до баща ми, той ще я направи на сол, и какво от това? Не мисля, че може да я откъсне изцяло от социалните медии. Най - малкото, че трябва да и остави телефон, за да има някаква връзка. Нищо не и пречи пак да излиза с момчета, когато няма никой у нас който да я спира.
    Идвало ми е идеята да тръгна някой път след нея за да видя какво точно се случва като се види с някой, и евентуално ако се наложи да се намеся на място, едва ли това е единствения начин да я накарам да се осъзнае малко.
    Това е, защото няма страх от вашите , разбираш ли? Аз лично нямах толкова страх от майка ми, колкото от баща ми. Сестра ти е свикнала да прави каквото си иска, защото знае,че баща ти няма да научи. Според мен с майка ти кажете на баща ти, докато не е станало по-зле! Обяснете му как стоят нещата.Ако се налага лишете я от джобни, лаптоп с интернет и най-вече телефон. Дай и някакъв обикновен телефон за връзка вместо айфон или смартфон, какъвто навярно има и ще видиш как ще си промени отношението, само за да стане всичко по старому.

Супер фен Аватара на GLaDOS
    Град
    Purgatory
    Да, тръгнала е по пътя на "Общите". Щом е инат и не ви зачита , ще се опари един ден и ще ѝ дойде акъла.
    Последно редактирано от GLaDOS : 08-31-2015 на 11:52
    Това ,което не ни убива , ни ебава майката .

Притеснявам се, че ще попадне на грешния човек. Има хора, с които се е запознала по интернет, покрай общи приятели, с които излиза сама. Много хора казват, че е хубаво момиче и ако някой я изнасили вярно ще и дойде акъла, ама ще е къстно

Мега фен Аватара на RapExotic
    Цитирай Първоначално написано от underfree11 Виж мнението
    а никой не я възпитавал така.
    Точно това е проблема. Или е била прекалено много обгрижвана или прекалено малко.

Мега фен Аватара на AnarchyBoy
    Шамарите и забраните да влязат в сила с пълна сила.
    Държала тон? Била нагла? Баща ти да я смели от бой и да й се забрани да ходи където и да е с месеци. всеки ден след училище вкъщи от вкъщи в училище ако се забави бой. Всяка вечер изпитване. Ти като по-голям можеш да осигуриш съответния контрол, докато вашите са на работа.

Тия неща се разрешават в разговори с нормален тон, ама до едно време. Ако наглее го накарай при чуването на името си да се напикава, пък да видим дали ще "наглее", аман от малки курви.
    "It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
    Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.

anonymous708973
    Guest
    С 13-годишна пикла не могат да се оправят. Забрани до 101 и обратно. Пълен контрол. Теориите за "как ще избие нанякъде" си ги приберете.

Смяна на телефона със стар модел. Или просто смяна на плана, така че да няма интернет навсякъде. Компютъра с парола, да има право да го ползва определено време на ден. Мен на 17 ме понаказваха така чат-пат, не съм умряла.
    Проверка на уроците, докъде е стигнала, изпитване. Ограничаване на джобните, и без това на 13 не й трябват особено.

Проблемът е, че вашите би трябвало да са авторитетът, който налага възпитателни мерки, не ти. Ако обаче тях не ги бива за целта, а ти се чувстваш морално отговорен, давай.

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    С 13-годишна пикла не могат да се оправят. Забрани до 101 и обратно. Пълен контрол. Теориите за "как ще избие нанякъде" си ги приберете.

Смяна на телефона със стар модел. Или просто смяна на плана, така че да няма интернет навсякъде. Компютъра с парола, да има право да го ползва определено време на ден. Мен на 17 ме понаказваха така чат-пат, не съм умряла.
    Проверка на уроците, докъде е стигнала, изпитване. Ограничаване на джобните, и без това на 13 не й трябват особено.

Проблемът е, че вашите би трябвало да са авторитетът, който налага възпитателни мерки, не ти. Ако обаче тях не ги бива за целта, а ти се чувстваш морално отговорен, давай.
    +++++++++++++.

Седни й разкажи първо всичко. Накарай я сама да осъзнае че не може така.. Със забрани й бой най много да отиде да се предла за пари

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Седни й разкажи първо всичко. Накарай я сама да осъзнае че не може така.. Със забрани й бой най много да отиде да се предла за пари
    И няма да я пусна да се прибере в нас поече. Точно със назакания, авторитет, контрол и бой се възпитава.. Иначе резултата е самохарактерни мизерници като теб
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.

Цитирай Първоначално написано от AnarchyBoy Виж мнението
    И няма да я пусна да се прибере в нас поече. Точно със назакания, авторитет, контрол и бой се възпитава.. Иначе резултата е самохарактерни мизерници като теб
    Тъпак. Липсват ти първите 8 години. Теб тъй ма те изхвълиха. Лабилни стават тея дето ги бият много.
    Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 08-31-2015 на 17:57

anonymous708973
    Guest
    Стига с тоя бой. Това е проява на пълно безхаберие. Родител, който бие, е слаб. Всички сме изяждали по някой друг шамар в изблик на нерви, ама бой... Първо се сяда и се говори. Ако не ти се инвестира време и усилия в най-ценното, защо си го правил?

Щяла да се предлага... Да бе, в голямото междучасие.

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Стига с тоя бой. Това е проява на пълно безхаберие. Родител, който бие, е слаб. Всички сме изяждали по някой друг шамар в изблик на нерви, ама бой... Първо се сяда и се говори. Ако не ти се инвестира време и усилия в най-ценното, защо си го правил?

Щяла да се предлага... Да бе, в голямото междучасие.
    Ми на 13 някои ходят с трийсет годишни. Като анархито.

Мега фен Аватара на draid
    Баща ми е много респектиращ човек, с много специфичен характер. До ден днешен не си позволявам да влизам в дълбоки пререкания с него. Удрял ме е само 2-3 пъти през цялото ми детство, но само като знаех че майка ми може да му каже за някоя беля дето съм сътворил и ми ставаше лошо. Като се сетя само как съм се молил да ме покрие пред него. Та в тоя ред на мисли, не ти трябва да пребиваш от бой някой за да ти има страх и респект. Нужен е правилният подход. Разбира се баща да удря дъщеря си не е много добър подход, ако някой ще я удря то далеч по-добре да е майката според мен.
    Последно редактирано от draid : 08-31-2015 на 19:02

Мега фен Аватара на RapExotic
    Цитирай Първоначално написано от AnarchyBoy Виж мнението
    Тия неща се разрешават в разговори с нормален тон, ама до едно време. Ако наглее го накарай при чуването на името си да се напикава, пък да видим дали ще "наглее", аман от малки курви.
    Ти не ходеше ли с 14 годишна?

Мега фен Аватара на NomNomNom
    От друга страна, ако я оставите да си счупи главата сама, да стигне дъното и да се измъкне сама - ще си стъпи на краката, но никой не знае кога, и след.. какви последствия.
    Не е единствената, която прави подобни неща, и ме навежда на мисълта, че не е чак толкова пагубно, просто някой ден ще съжалява.
    Само да не изпуска уроците, тук вече връщане назад няма.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Ми на 13 някои ходят с трийсет годишни. Като анархито.
    Жалко, че не съм на 30, психар.. ;/
    Dr. Gregory House

Цитирай Първоначално написано от RapExotic Виж мнението
    Ти не ходеше ли с 14 годишна?
    Ноп, а и има разлика от 14 годишна и 14 годишна курва.. ;д
    Аз ги обичам на по 12 и смесени с кока... както си пия уискито.. ;/
    Dr. Gregory House

Мега фен Аватара на Niakoitam
    Прати я в нас, на курс при баща ми. Пък току виж се върнала при вас монахиня.

Имам си пример от тук комшийчето дето е на подобна възраст какво кифле се заформя. Но това е така,защото му се угажда постоянно и му се изпълнява всеки един каприз.А понякога си има нужда да му изпушат дупето и да го пратя с рев в стаята му.

Като види,че му угаждаш и започва да се лигави и още повече. Като изяде боя и го оставиш да си пореве игнорирайки го вижда,че не може да си развява коня както си иска,реве до ъгъла на къщата и му минава. Ако ми беше дъщеря щях да го прошляпвам честичко...
    Последно редактирано от Niakoitam : 08-31-2015 на 19:31
    Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!

Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от NomNomNom Виж мнението
    От друга страна, ако я оставите да си счупи главата сама, да стигне дъното и да се измъкне сама - ще си стъпи на краката, но никой не знае кога, и след.. какви последствия.
    Не е единствената, която прави подобни неща, и ме навежда на мисълта, че не е чак толкова пагубно, просто някой ден ще съжалява.
    Само да не изпуска уроците, тук вече връщане назад няма.
    Да то понеже всеки който удари дъното изплува...

Мега фен Аватара на NomNomNom
    не е застрахована и след 18г., като не е под контрол на родителите си и реши да си навакса всичко.
    с тази липса на респект са я изпуснали и сте прави, че бащата трябва да се намеси ..
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове