Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
Тоест, на брат ти му е през оная работа за теб и ти какво мислиш, така си кажи.
И е все тая дали ги плюеш във форум или пред някого, който ги познава, всичко останало е за успокоение на съвестта ти.
Тоест приеми,че не си центъра на Вселена и толкова. Аз вече съм го приел. Всеки може да си прави каквото си сметне за добре и не е длъжен като му кажеш нещо веднага да се съгласи с теб и да каже: 'Дааам шефе,непременно ще го направя щом ти го казваш." Че то ако на всеки се съгласяваш с мението ще се превърнеш в роб на чуждите възприятия за света. Да не говорим,че посмъртно не можеш да угодиш на всички по примера на мъж и жена дето водели магаре. Един път ги осмивали,че ходят пеша,а имат магаре,после,че тормозели магарето,защото и двамата се качили на него,после,че мъжа не бил кавалер,защото се качил на магарето,а жената ходела пеша,а после пък,че жената командвала,защото се била качила на магарето,а мъжът ходела пеша.А понякога е страшно излишно и дразнещо да си навираш задника,мнението де в чуждите лица,когато не ти е поискано предварително особена при близки хора.
Защото понякога когато той ми е казвал,защото очевидно го е подразвало както мен някой път разни неща например: "Стига ти пиенето.Време е вече да спреш точно в момент,когато ми е било най-готино ми е идвало сериозно да му лисна чашата с алкохола в лицето. Та просто приеми,че всячески се опитвам да се поставям на мястото на хора включително и на неговото и да обмислям как може той да се чувства в дадения момент. Това че съм изразил някаква емоция някъде си нищо не значи.
Ти като си толкова отворена би ли казала например на баща ти,че е дърт пияница ако например видиш,че попрекалява с алкохола,но това го кара да се чувства по-спокоен и весел?
А той дали ще ти се израдва особено на нетактичната искреност? Дали ще спре да пие,защото ти така си решила,че искаш?