Здравейте! Забелязах, че не отдавна имам проблем с изговарянето на някои думи...независимо дали са на турски или български (само с английския и арабския намам проблеми). Понякога дори и да говоря бавно, не мога да произнасям напълно правилно някои думи...е, преди не беше така.
Въпросът ми е - на какво може да се дължи тоя проблем ? Как да го разреша ? (С четене на книги ?)
Консултирай се с психиатър, на мен когато ми правеше преглед едно от нещата беше да прочета един абзац от книга.
Точно психиатър имам предвид. Психологът едва ли може да ти каже от какво се получава това.
За медицинско, спокойно, здрав съм.
КАКВО РАЗБИРАТЕ ВИЕ ,ЧЕ ДА НЕ ИМ ВЯРВАТЕ
.
ТОВА СА ПРОБЛЕМИ ИЛИ НЕВРОЛОГИЧНИ , ИЛИ В УСТАТА , И НОСА
.
ЦЕНТЪРЪТ НА РЕЧТА Е В МОЗЪКА , КОГАТО ТОЙ СЕ НАРУШИ СЕ ПОЛУЧАВАТ ГОВОРНИ НАРУШЕНИЯ ,ЗАЕКВАНЕ И ПОДОБНИ
ЗА НЕГО НЯМА ЛЕЧЕНИЕ , ОСВЕН УСПОКОЯВАЩИ ЛЕКАРСТВА ,АНТИДЕПРЕСАНТИ И ПОДОБНИ - И ОСНОВНОТО РАЗВИТИЕ СЕ ПОСТИГА С ЛОГОПЕД .
Нямаш проблем с английския и арабския, защото не си ги говорил точно в този моменет. Имам предвид, че едва ли е от езика. Получавало се е подобно нещо при мен, но не с произнасянето на някоя буква, а със заместването й с друга. Случвало ми се е няколко пъти, в които съм била супер уморена или супер притеснена. И това е фактор.
на мен ми е трудно да говоря на клингонски, сигурно е подобен проблем.
На мен ми е трудно да говоря цигански, иначе циганите като говорят ги разбирам.
Не, повече прилича на турски.
ЛОГОПЕД - специалистът, който ти трябва![]()