Цитирай Първоначално написано от paradosou Виж мнението
Или си афектирана и не е съвсем така, както описваш, съответно няма кой знае какъв повод за сдухване, или пропускаш да отчетеш съществуването на нещо, което предизвиква обкръжението ти да те игнорира.
Всъщност щом пишеш, че в стария град си излизала с компания и всичко е било такова, каквото го искаш, е възможно сега сама, без да усещаш, да си се поставила в ролята на новото момиче, което непременно трябва да се открои по кой знае какъв шантаво приятен начин, за да го харесат и да създаде връзки. Недей. Тийновете са сигурно едни от хората най-много изпитващи необходимост от приятелства, но... невинаги се получава след първия\десетия път. На 15 си, имаш адски много време да създадеш желаните контакти. Само на малоумник би му хрумнало да ти предложи да си чакаш пък съвсем пасивно, изолирайки се от света , таа да, според мен недей да се концентрираш прекалено върху стремежа си да станеш част от мини общество. Само ще ти подлее вода един подобен тип поведение. Нищо не трябва да се изнасилва и точка.
Колкото до това, че може да си се сдобила с определени блокиращи нагласи (такива, че да изпращат сигнали на околните колко ти самата си несигурна, че има защо да те търсят и да прекарват време с теб) - помисли си наистина. Виж дали не си склонна да зарежеш собствените си занимавки, които ти носят удоволствие, само за да получиш малко внимание, понеже примерно са те викнали навън за час, виж дали си цениш времето като цяло, дали се случва често да ти се появява усещането, че връзката ти с някого съществува единствено благодарение на твоята намеса и твоето старание, затова "трябва" да продължиш да се държиш както си се държала, или в противен случай ще прекъснете... Като цяло опитай да си отговориш дали не се съобразяваш прекалено с чуждите импулси, намерения, приоритети и т.н. Ако отговорът е, че го правиш, наистина трябва да разбиеш схемата. Иначе чувството за непълноценност ще продължи да ти е редовен гост.
Не знам какво друго да ти кажа. Старай се да си точна най-вече пред себе си, наблюдавай какво се случва, трупай социален опит, преразглеждай изводите, до които те води той, срутвай разни ненужни бариери... Все някога ще забравиш за тая тема и причината ще е, че отдавна си намерила своите хора .
Да, поставих се в ролята на новото момиче. Знам, че има мнооого време, но не ми се чака например 3-4 години. Продължавам да съм си същата. Не съм се променила дори мааалко, за да ми обръщат всички внимание. Имам приятели, но не могат да са до мен, тъй като са в стария град.

Наблюдавах какво се случва около мен.: Всички хора, с които досега съм се запознала са с голямо самочувствие, кифли и използвачи. Рядко се срещат по-нормални. Или пък такива неуверени в себе си, като мен.