.
Затворена тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 36 от общо 36

Тема: Дилема

Мега фен Аватара на Lilanda
    Е, да, но това си е нейно решение. Мисля, че е напълно уместно да я попита как така смята да му пише, щом не е окей за нея.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от corbV2 Виж мнението
    Темата е приключена, но искам и аз да се включа с нещо малко.

Тези два цитата се припокриват с мнението ми. Браво, момичета! ;д

Наистина ли си окей със себе си да търсиш помощ от човек, който не познаваш и да го караш да отделя от времето си за теб? Моята съвест не би ми позволила да използвам хората по такъв начин.
    Да бе, аз ще му опра пистолет до главата.
    Стегни се малко, кви са тия глупости. Аз давам информация на хора постоянно, да не ти показвам фейсбук съобщенията си. Нито за момент не ме е притеснило - ми не знаят хората, искат опит. Не всичко се разбира с търсене в гугъл. Ако не съм можела да отговоря, съм казвала - така и така, пред изпити съм, ще пиша след 2-3 дни.

Кво използване, ти чуваш ли се? Ми, не познавам всички хора на света, представи си. о.О

Ти представяш ли си? Как не те е срам да спираш хора по улицата да им искаш съвети за посоката или да ги питаш колко е часът, откъде-накъде ще си отделят от времето за теб? Или търсиш винаги познати на улицата да ги питаш?

Едит:
    Paradosou,
    изпратих ти две стабилни съобщения, не съм сигурна дали са ти изскочили.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 09-06-2015 на 20:50

Супер фен Аватара на paradosou
    Видях ги, ама имам и аз доста за коментиране по тях. Утре ще върна отговор .

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Измествате фокуса. Корб също изрично е посочил, че би отговорил. Аз също съм отговаряла на многобройни незнайни хора, никога не съм отказала помощ, но винаги ми е правило адски неприятното впечатление и съм казвала на човека, който ги е препратил, да не си позволява повече да раздава насам и натам контакти, без да ме пита. Сега осъзнавам, че може в някои случаи просто някой да ме е споменал за нещо и оня 'льольо' да ме е издирил, да ме спами. (защото съм получавала и откровено тъпи въпроси, чиито отговори се намират с 2 клика).
    Веднъж бяха ме прескочили, момичето, на което тогава бяха досадили (имаше си проблеми), доста ядосано ми каза, че така не е ок да й раздавам фб-а, стана ми адски некомфортно, само се извиних и нито съм се обяснявала, че не съм, нито нищо. (За справка- в каква неловка ситуация поставяш човека, ако го прескочиш и този, когото питаш, не е на кеф да ти отговаря)

Както Dreamwalker веднъж каза, нямате скрупули относни някои неща. Не става дума за самото питане, за факта, че не виждаш ни най- малък проблем в подобно поведение или в това, за което тя ти направи забележка- да изтипосаш нечия снимка на някой от фб приятелите си в рандъм тийн форум.

Конкретно за теб е, но тъй като вече си взех урок и не виждам смисъл в ЛС-тата, ще го напиша тук;
    Ако случаят с написването на името ти от Някойтам се повтори и ме питат, вероятно пак ще кажа това, което преди посочих, тъй като го смятам, но със сигурност ще си помисля, че в крайна сметка заслужаваш част от това, тъй като виждам склонност за злоупотреба с дадена информация. Няма как да изискваш коректно отношение от останалите в такъв случай.

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Отговорът се в намира във въпроса дали тя щеше да потърси този човек, ако нямаше нужда от помощта му. Не съм казал, че действието е супер осъдително, а че не е коректно според мен. Казах, че и аз бих отговорил, но това не може и не трябва да служи за оправдание.
    Ахахаха.

Радвай се, че не се занимаваш с бизнес, братле.

Последно редактирано от dreamwalker : 09-06-2015 на 21:47
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Супер фен Аватара на corbV2
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Да бе, аз ще му опра пистолет до главата.
    Въпросът не е дали ще се съгласи да ти помогне или не. Мисля, че го обясних достатъчно добре. Не смятам за удачно да се оправдаваш с това или с начина, по който ти би постъпила на негово място и си постъпвала. Акцентът пада върху твоята постъпка тук и сега, а не дали ти помагаш. Колкото и да си помагала, не означава, че имаш право да изискваш същото от другите. И аз приемам за нещо нормално да помагам на хората, но когато съм изправен пред това аз да търся помощ, нещата мигновено се променят. Не смятам за коректно да го изисквам от непознат човек, който с нищо не ми е длъжен и не бих потърсил по други, безкористни причини. Още повече, че ти нямаше да знаеш, че този човек съществува и още по-малко, че може да ти е от помощ, ако не беше твоята приятелка. Съвсем логично е да минеш през нея, а не да я изправяш пред свършен факт.

Супер фен Аватара на Deadlock
    определено не съм връзкарка/network-ърка, и пак толкова стягане ми идва прекалено. имала нужда от помощ, да е поискала. ако е имал възможност (в широк смисъл) да помогне, да е помогнал

друго - няма голяма разлика между непознат и познат, в смисъл че си му засичал физиономията известен брой пъти в живота си, та единият да ти е по-задължен и/или да заслужава помощта ти повече

anonymous708973
    Guest
    И аз приемам за нещо нормално да помагам на хората, но когато съм изправен пред това аз да търся помощ, нещата мигновено се променят. Не смятам за коректно да го изисквам от непознат човек, който с нищо не ми е длъжен и не бих потърсил по други, безкористни причини.
    Въпросът в такъв случай не е дали ти си алогичен а.к.а дали се оправдаваш със своята съвест. В момента ситуацията е абсолютно същата както при вербуващите вегетарианци. "аз не ям месо, значи трябва всички да не ядат, замисли се, не е коректно/етично". С н-и-щ-о не си по-различен. Всъщност... не, те са по-добре, имат наистина логична, обективна причина зад тезата си.
    И не съм я поставила пред свършен факт, чети малко.

Очакваш да тръгна да ти обяснявам как съм от хората, които искат помощ в наистина краен случай ли? Щото вече съм се оплаквала от хора, дето д-то не могат да си избършат сами. Оня ден ми мрънкаха как "ама аз не съм боравила с ибей, може ли ти да ми ги поръчаш". За такива ситуации ме дразни наистина. Но само в такива случаи, а не винаги, както горе беше изтъкнато.

therichbitch, за 18-ти път ми го изтъкваш това. Мисля, че го беше споменавала също и из темите, ако не се лъжа, в случая, в който твоят беше пуснал жалба срещу поведението на някаква служителка и някой беше споменал как това може да стане само в Германия и т.н.
    Второ... ами, съжалявам, но ти умишлено заблуждаваш хората относно компетентността си по някои неща, за да имаш един вид тежест на мнението. Което е много, много жалко, защото разсъждаваш много логично и се опитваш да си обективна.
    (Говоря за случая с Достоевски, например. Доооооооста голяма разлика има между това, което се подразбра.. какво се подразбра, ти си го каза директно (и прозвуча супер...арогантно) - хайде да не спорим, и това, което всъщност е.
    В темата разсъждавахме дали е възможно да не усетиш изневяра, ако живееш с тоя човек... нали. Съвсем окей е да не знаеш всичко и да нямаш опит с всичко.)

Друг интересен момент е "заслужаването". Опасна дума. Звучи някак кармично. И освобождаващо от задължението да си етичен. Утилитаристично някак.
    Накратко, въпросната мацка ми го е въртяла вече тоя номер с прескачането, с човек, който ми е значително по-близък отколкото този на нея.
    Хммм, заслужава ли си го?

Впрочем, ти и Корб защитавате различни идеи. Според него не е ок да се иска помощ от непознат, щото го използваш, понеже не би го потърсил при други обстоятелства. (Разбира се, голяма част от поста ми беше удобно игнорирана. Настоявам да знам дали има някаква скала на користност, според която да заемеш от времето на непознат човек на улицата е окей, нищо че човекът бърза, но пък не е окей да питаш някого нещо по фейсбук. Не знам, сигурно си представяш някакъв многочасов разговор, аз говоря буквално за 15 минути чат.)

Според теб опира до прескачането на свързващия елемент, тоест приятелката.

Ся искам да дойде Някойтам с теориите за форумни конспирации и да каже как някакви "избрани" се поддържаме взаимно. молямолямоля.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 09-07-2015 на 07:00

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

anonymous708973
    Guest
    Лейди, писах на Калпазанка, но сигурно е заета.
    Би ли заключила темата?

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Бих
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми