Темата е приключена, но искам и аз да се включа с нещо малко.

Цитирай Първоначално написано от Blab Виж мнението

това е важна част, която всички пропуснаха:Д

ти ще пишеш на някакъв непознат, на когото как точно ще обясниш откъде знаеш какъв изпит е държал и откъде му имаш контактите? ще говориш за приятелката си(по твои свидетелства - с временен статут).
ако го познаваше, нямаше да има нищо нередно в това да го попиташ каквото и да било, дори да беше бивш на сестра ти, примерно.
Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
В тоя случай, ако нямате/не сте имали никакъв контакт (да сте се виждали поне веднъж, да го имаш във фб или др.), ситуацията е подобна. Тя ти е разказвала за него, той няма представа за съществуването ти и ти искаш да ползваш това, което знаеш за своя изгода.

По принцип не е коректно да пишеш на хора, които сами не са ти дали контактите си и когато се свържеш с тях и респективно се налага да обясниш коя си и що си, да посочиш трети човек (който в случая даже не ти е дал специално контактите на човека).
Тези два цитата се припокриват с мнението ми. Браво, момичета! ;д

Наистина ли си окей със себе си да търсиш помощ от човек, който не познаваш и да го караш да отделя от времето си за теб? Моята съвест не би ми позволила да използвам хората по такъв начин. Повечето биха помогнали, и аз бих помогнал, но не е там въпроса, а доколко ти постъпваш коректно. Съветвам те от тук нататък да акцентираш повече на себе си и адекватността на твоите действия. Защото ако беше стигнала до извода, че постъпката ти не би била правилна, този проблем нямаше да съществува. Приятелката ти може и да е в грешка, но се опитай да я разбереш преди да я обвиняваш, и да я злепоставяш пред други хора, макар и непознати. Неприятно впечатление ми направи начина, по който се опитваш да омаловажиш чувствата й по въпроса.