.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 45 от общо 45
    Дайде някакво четиво за телепортирането.

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    http://chitanka.info/text/17233/6#textstart

Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    добре следващ въпрос

време и скорост при нула келвина
    Какво за тях, движението на частиците не спира дори и при нула келвина, а времето не зависи от температурата.

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    правени са опити успешно е телепортиран йон на 30 метра по въздух

идеята всеки атом да прихване друг атом и да го премести като го предаде на друг атом и така да се получи прехвърляне на атомно ниво
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Град
    Sedes Sancti Petri
    ^ Какво мислиш за телепортирането чрез черни дупки?

Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    ^ Какво мислиш за телепортирането чрез черни дупки?
    ако знаехме какво правим нямаше да ги наричаме опити
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

добре следващ въпрос

време и скорост при нула келвина
    Няма абсолютна нула, поне според най новите изследвания.

http://megavselena.bg/uchenite-poluc...lyutnata-nula/

Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от рибар Виж мнението
    Няма абсолютна нула, поне според най новите изследвания.

http://megavselena.bg/uchenite-poluc...lyutnata-nula/
    не говорех за абсолютна и нейното съществувана а какво се случва при постигането и

''Колкото и да е странно, един от начините за изучаване на отрицателните температури е безкрайно силното нагряване на веществото. Този необичаен и граничещ с фантастиката подход позволява да се проектират двигатели, чийто коефициент на полезно действие ще бъде над 100%, и хвърля светлина на такива загадъчни субстанции като тъмната енергия и др.

От гледна точка на атомната физика температурата е скорост – скоростта на движение на атомите във веществото. И колкото по-бързо се движат атомите, толкова по-висока е температурата. ''

разбираш ли сега на къде бия?

" От гледна точка на атомната физика температурата е скорост – скоростта на движение на атомите във веществото. И колкото по-бързо се движат атомите, толкова по-висока е температурата. ''

разбираш ли сега на къде бия? "

Въобще не разбирам накъде биеш. А и тази статия която пуснах за абсолютната нула е доста объркваща, най вероятно е, журналистически разбрали недоразбрали. Как може нещо да излъчва енергия със отрицателна температура, такова нещо може само да поглъща енергията, нещо като термодинамична черна дупка.

Град
    системата дегоба
    " От гледна точка на атомната физика температурата е скорост – скоростта на движение на атомите във веществото. И колкото по-бързо се движат атомите, толкова по-висока е температурата. ''

разбираш ли сега на къде бия? "

Въобще не разбирам накъде биеш. А и тази статия която пуснах за абсолютната нула е доста объркваща, най вероятно е, журналистически разбрали недоразбрали. Как може нещо да излъчва енергия със отрицателна температура, такова нещо може само да поглъща енергията, нещо като термодинамична черна дупка.
    каква сила би имал един електрон в подобна околна среда?

Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Скоростта на светлината не е най- високата скорост, която може да се достигне. Това го доказва не само неутриното, но и параболичната скорост на черните дупки, въпреки че е от по- различно естество. Но защо смятате, че ТО не е вярна, парадоксът на близнаците е доказан експериментално, което означава, че и времето е относително.
    Какъв е този експеримент доказал парадокса на близнаците ? и каква е тази параболична скорост на черните дупки ?. Пък за неутриното, нали се оказа че е грешка в измерването още през 2011г в обсерваторията край Гранд Сасо.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Какъв е този експеримент доказал парадокса на близнаците ? и каква е тази параболична скорост на черните дупки ?. Пък за неутриното, нали се оказа че е грешка в измерването още през 2011г в обсерваторията край Гранд Сасо.
    Не помня за експеримента, бях го чел в едно списание. За второто може и в нета да видиш.

За неутриното не знаех, ще го проверя.

каква сила би имал един електрон в подобна околна среда?
    При абсолютна нула би трябвало да има минимална енергия от хаотическото движение на атомите и електроните, поради принципа на неопределеността на Вернер Хайзенберг. Тази неопределеност не може да се елеминира, свойство е на квантовите обекти. Тя е всъщност енергията на нулевата точка, zero point, може би един ден тя ще може да се използва, но за да стане това, учените трябва да постигнат температури много под абсолютната нула.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Рибарю, прав си за неутриното, открита е грешка в експеримента, след което той е повторен и е установено, че неутриното не се движи по- бързо от светлината.

Разбра ли какво е параболична скорост?

" Разбра ли какво е параболична скорост? " предполагам, скорост по крива траектория.

Град
    Sedes Sancti Petri
    ^^ Минималната скорост, нужна на даден обект за да напусне гравитационното поле на дадено тяло. Първа, втора и трета космическа скорост също са параболични скорости, имат специални имена, тъй като ги използваме често. В този смисъл, щом черните дупки не пропускат светлината означава, че скоростта на светлината е по- малка от параболичната скорост на черните дупки.

Супер фен Аватара на GuardianAngel
    Град
    ain't no love in the heart of the city
    Не..поръчкова е...поинтересувай се малко
    Дреме ми на крилата кво мислите за мен !

Цитирай Първоначално написано от GuardianAngel Виж мнението
    Не..поръчкова е...поинтересувай се малко
    Имаш ли някаква информация от нета, за поръчковата ТО ?

Град
    системата дегоба
    При абсолютна нула би трябвало да има минимална енергия от хаотическото движение на атомите и електроните, поради принципа на неопределеността на Вернер Хайзенберг. Тази неопределеност не може да се елеминира, свойство е на квантовите обекти. Тя е всъщност енергията на нулевата точка, zero point, може би един ден тя ще може да се използва, но за да стане това, учените трябва да постигнат температури много под абсолютната нула.
    възможно е да си прав

възможно е да си прав

http://greentech-bg.net/?p=27

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си