- Форум
- По малко от всичко
- Наука, Култура, Изкуство
- Вярна ли е теорията на относителността на Алберт Айнщайн?
Дайде някакво четиво за телепортирането.
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
^ Какво мислиш за телепортирането чрез черни дупки?
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Няма абсолютна нула, поне според най новите изследвания.
http://megavselena.bg/uchenite-poluc...lyutnata-nula/
не говорех за абсолютна и нейното съществувана а какво се случва при постигането и
''Колкото и да е странно, един от начините за изучаване на отрицателните температури е безкрайно силното нагряване на веществото. Този необичаен и граничещ с фантастиката подход позволява да се проектират двигатели, чийто коефициент на полезно действие ще бъде над 100%, и хвърля светлина на такива загадъчни субстанции като тъмната енергия и др.
От гледна точка на атомната физика температурата е скорост – скоростта на движение на атомите във веществото. И колкото по-бързо се движат атомите, толкова по-висока е температурата. ''
разбираш ли сега на къде бия?
" От гледна точка на атомната физика температурата е скорост – скоростта на движение на атомите във веществото. И колкото по-бързо се движат атомите, толкова по-висока е температурата. ''
разбираш ли сега на къде бия? "
Въобще не разбирам накъде биеш. А и тази статия която пуснах за абсолютната нула е доста объркваща, най вероятно е, журналистически разбрали недоразбрали. Как може нещо да излъчва енергия със отрицателна температура, такова нещо може само да поглъща енергията, нещо като термодинамична черна дупка.
При абсолютна нула би трябвало да има минимална енергия от хаотическото движение на атомите и електроните, поради принципа на неопределеността на Вернер Хайзенберг. Тази неопределеност не може да се елеминира, свойство е на квантовите обекти. Тя е всъщност енергията на нулевата точка, zero point, може би един ден тя ще може да се използва, но за да стане това, учените трябва да постигнат температури много под абсолютната нула.
Рибарю, прав си за неутриното, открита е грешка в експеримента, след което той е повторен и е установено, че неутриното не се движи по- бързо от светлината.
Разбра ли какво е параболична скорост?
" Разбра ли какво е параболична скорост? " предполагам, скорост по крива траектория.
^^ Минималната скорост, нужна на даден обект за да напусне гравитационното поле на дадено тяло. Първа, втора и трета космическа скорост също са параболични скорости, имат специални имена, тъй като ги използваме често. В този смисъл, щом черните дупки не пропускат светлината означава, че скоростта на светлината е по- малка от параболичната скорост на черните дупки.
Не..поръчкова е...поинтересувай се малко
Дреме ми на крилата кво мислите за мен !