От край време имам комплекси с тялото си тъй като имах към 10 кг в излишък , 5 махнах в продължение на 1 година и то като постоянно бях ту на гладни дни,ту на дни с тъпчене. Тази година бях решена лятото да се заема с последните 5 и да направя хубаво тяло ,от което няма да се срамувам и няма постоянно да се налага да подбирам дрехи,които ще покриват някакви несъвършенства,няма да изпитвам омраза към себе си и тялото си и ще бъда по-уверена.И така ,с голям ентусиазъм почнах да бягам това лято,ставах рано сутрин и т.н ,ако ли не правих някакви упражнения вкъщи.Почнах да пия зелен чай,мноого вода ,даже ми стана навик и салати с някой др протеин.Свалих 3 кг докато бях при баба и дядо. И като се върнах обратно в града ми ,всичко отиде на вятъра.Хапнах вредни неща един два пъти и сега просто няма спирка.От 2-3 седмици насам съм качила свалените 3 ,че даже и 2 отгоре.Вече имам 6 кг за сваляне ,лятото си отиде ,почва училище ,а аз се освиних точно на финалната прага и колкото и жалко да звучи ,сега съм пак в нищото.Мноооого ми е неприятно.Този комплекс ми е изграден в училищна обстановка ,там доста са ме подигравали,защото се връзвам въпреки че има по-пълнички от мен ,и наистина ми е много неприятно,че нищо не постигнах ,а с такова желание почнах....
По профила ти гледам си на 17 не се притеснявай,имах позната беше около 70 килограма и когато стана на 20 изведнъж стана стройна и слаба и дръпна на височина,сестра ми до 20 години беше под 50 килограма и после дръпна нагоре сега е около 60,Майка ми е била 40 килограмова малка женица и след като е родила е качила 30 килограма от тогава е на диети и фитнеси и почти не яде а килограмите не мърдат,според ме изчакай още имаш време,в пубертета си килограмите ти са непостоянни и затова ту качаш ту сваляш,моето мнение е придържай се към режима си рано или късно труда ти ще се отплати Успех,и най-важното е обичай се такава каквато си !!! Баща ми винаги е казвал,няма значение теглото важното е да сме живи и здрави.
Това което каза Gcorleone се дължи на рязо забързване на метаболизъм и хормони. Това, че е сработило при някой, не значи че ще сработи при втори трети или пети.
За да чистиш трябват 2 неща: добър режим+висока активност
По твоите думи спазваш някакъв урудски режим на 50% може би от нужното ти за деня. Бих те посъветвал в началото, сега да се обезпечиш със достатъчно качествена храна за да си сита и да започнеш с някаква активност. Когато се почувстваш комфортно, почваш да намаляш храната и вдигаш активността ПЛАВНО, с до 20%. Прочети за режимите за чистене и тренировки при чистене на Мазнина. Въглехидратът трябва да е нещото в храната което намалява плавно. Залагаш на бавен въглехидрат, сутрин и след тренировката. С билките си правила хубаво, може да добавиш люто в храната. Сурови мазнини и ядки изместват пърженото.
Когато започнат "диета" хората си мислят че е нещо временно, а всъщност това е начин на живот. (веднъж четох от една книга, в която пише как трябва да се храним ако се борим с рака. WTF там пишеш как трябва да се храним по принцип, винаги за да сме здрави) Разбира се говорим за нещо балансирано и нормално, а не за Японска диета примерно.
Процесът на чистене на 10 кг отне на един познат 3 месеца, НО: ти не можеш да се справиш толкова бързо защото нямаш нужната мускулатура а мускулът е основната "печка" за горене на мазнините, а въпросния е чук. Не търси бърз ефект, търси постоянен такъв.
Най добре би било да тренираш във фитнес зала, тук може да видиш и още нещо друго полезно как да тренираш:http://www.teenproblem.net/forum/sho...B0%D0%BD%D0%B5
Последно редактирано от tochko : 09-12-2015 на 11:19
Веднага ми изникват няколко въпроса - наистина ли се тъпчеш или просто така го казваш. Понякога наднорменото тегло е свързано и с други неща, а не само с храненето. Всеки похапва вредни храни от време на време, важното е да не бъдат основната ти храна. Това не бива да е определящо за теглото ти.
Ето възможни причини - хормонален дисбаланс, забавен метаболизъм, ген, задържане на течности.
Според мен е добре да се консултираш със специалист, който да ти изгради режим на хранене според особеностите на организма ти, стига да можеш да отделиш някой лев (не е толкова скъпо). Има и доста щадящи режими на хранене, при които имат т.н. "мръсен ден", в който можеш да си хапваш "вредни" храни, но пак в умерени количества.
Спортуването също ще ти помогне, дори по-дългите разходки или тичането са достатъчни, още по-добре и с фитнес 2-3 пъти седмично. Освен това има и различни хранителни добавки, които могат да ударят едно рамо за изгарянето на мазнините (виж тук http://kolastra.v.bg/aquasource), въпреки че са малко скъпи. Важното е да се надъхаш и да започнеш отново да правип нещо за себе си, а не да се депресираш, защото нищо няма да се получи така.