'Надрусан' какво ще значи? Ако за трева си говорим, не е подходящата дума. В случай пък, че взимаш тежки наркотици - абсолютно психолог никак не е излишен. Една зависимост всякакви развития може да има, ноо да не навлизам в сценарий, който само ти знаеш дали има общо с теб.
Нищо не ти пречи поне да отвориш разни клипове с взимани от психолози интервюта в нета, да разгледаш блога\сайта на някой специалист или да се разровиш във форум и да прочетеш мнения на хора, които са ходили, т.е дават непосредствени впечатления. Кой знае, може да ти стане друго мнението. Ако си представяш, че се виждате и единственото, което получаваш срещу парите си, са малоумни въпроси, то си далеч от истината. Въпреки някои изцепки на некомпетентни, от психолозите като цяло се очаква да преценят с хирургическа точност какво точно се случва в главата ти, защо живееш живота, който живееш, и да съставят съвсем конкретен план, по който се работи. Все едно изпълняваш проект. Ок, сигурно кофти сравнение, ама мисълта ми е, че наистина има конкретика - поставят ти се ясни задачи, чистят се вредни модели в мисленето, от там и в поведението и т.н. Все пак не е точно алгоритъм, така би звучало ограничаващо... Психолозите би трябвало хем да се опитват да работят с конкретика, така че да постигат реални резултати, хем да оценят и в известен смисъл доразвиват индивидуалното 'богатство' на всеки. Уха... като част от някво безкрайно нескопосано съчинение в гимназията прозвуча .
Иначе - не съм особено изненадана, че в първия пост говориш как се чувстваш изолиран понеже си "ни риба, ни рак", а после става ясно, че сам си наясно, че си блокиран от собствените си бариери. Човек, който наистина иска да промени нещата, може. Все едно да се опиташ да спреш река... Надъхай се .
Нов въпрос имам - защо не вярваш, че е възможно да създадеш сносна връзка и намесваш феята на зъбките xD? Изглежда очевидно по ква причина ти е такава настройката, обаче един малко по-дълъг отговор нищо няма да ти коства.
Последно редактирано от paradosou : 09-21-2015 на 12:41