- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Какво се иска от едно момче в днешно време
имайки предвид, че по дефиниция егото е пласт от личността, мисля, че отговорът е ясен;
по темата: взаимното уважение е задължително условие за междуличностното (вкл. междуполово) общуване. а интересът е предпоставката. дали даден човек се интересува от теб самия/самата, от вниманието (ти, на останалите) върху личността му, от по/достигането на по-далечна цел или състояние, мъждукащи или вкоренени като идея в главата му, това може и трябва да прецени самостоятелно всеки във всяко конкретно общуване (и то не еднократно, а периодично). истината е, че хората не сме едностранчиви и се държим различно с различни хора и в различни ситуации - всички сме го виждали, вероятно повечето сме го и осъзнавали за себе си. и да, понякога е социална игра, но по-често определен човек извиква/събужда част от личността ни, която в(следствие на) това конкретно общуване започва да се проявява. ако ни хареса промяната, която претърпяваме (взаимно, защото сме учили химия и физика в училище) - отношенията ни се струват смислени/приятни/ценни, за дадения период от живота и личността ни, докато не претърпим друга промяна, под друго влияние.
мисля, че всичко дотук в поста ми е по темата и е валидно и за двата(?) пола.
отвратително впечатление (ми) прави, когато мъже говорят за жени, защото начинът, по който го правят е гнусен, нисък и жалък - цици, задници, коври, etc. - това издава отношението, а отношението е това, което печели интереса на жените, а не поведението, което можеш да скалъпиш наново всеки път.
когато влюбените жени говорят с приятелките си за момчетата, които харесват, изтъкват личностни (не единствено физически) качества - а когато са физически, пак не са на нивото малък задник/яки цици, държание, възпитание, амбиции (това е всъщност посоката за сублимация, творческата му енергия за живот, а не проекция за касичка-прасенце) и т.н. спирам дотук, защото, както казах и по-назад, в темата дискусия не се състои, но затова не са виновни жените.
Последно редактирано от Blab : 10-09-2015 на 13:42