Цитирай Първоначално написано от pandabear Виж мнението
Да си говорим на научен език. Искаш да кажеш, че генетично немската овчарка е преминала през специален тип отбор и подбор, които са довели до нови фенотипни прояви за всяко следващо поколение. Оп, пардон. Исках да кажа за всеки индивид от всяко следващо поколение? Хайде стига. Нормално всички породи кучета (от чисти линии) да си приличат. А това твоето дори не са факти, а наблюдения. Прави разлика в терминологията.
Поведенческата изява, зависи от начина на възпитание и подготовка. Има какво още да се каже по темата, но с ръка на сърцето ще си призная, че всеки път, в който се опитам да ти обясня нещо си мисля, че отнемам ценно време от живота си, тъй като съм сигурна, че не може да проумееш повечето неща.
Не бе аз ти казвам, че лично на мен всички голдъни (бту не само на мен) ми изглеждат абсолютни еднакви по външните белези отделно винаги са едни щастливи такива, рядко са сериозни или поне с такова впечатление съм останал ;д
А при немските овчарки разликата винаги е голяма. Не знам защо, ма дори братя и сестри изглеждат коренно различни.
Вземи братя и сестри голъдни и гледай, все едно от калъп излизат..