Първоначално написано от
AnarchyBoy
Моето беше на около 2 месеца и вече свикваше на доста команди, докато баламурника на мойта (Тъп голдън) вече на 4 месеца все още се напикава и единствената команда която разпознава е, тази да яде като му покажеш храната.
Ако имам куче, няма да е просто за да имам куче и то да ме гледа с тъпия си поглед и да го разхождам.
С мойта немска тичам в парка без повод и тя е достатъчно умна и добре научена, да не се движи пред/зад мен, а точно до мен, дори и без повод никога не се отделя от дясната ми страна на около 20 см от крака, освен ако изрично не й кажа "Дръж" и не метна нещо или не кажа "играй" независимо какви отвличащи вниманието неща има около нас, други животни, храна, деца, каквото и да е, тя няма да направи нещо без преди това да поиска разрешение от мен, или без да чуе моя команда, за това и мога да съм спокоен, че никога няма да нападне някого дори и да не й хареса, ще изчака аз да й кажа какво да направи. Друго си е кучето ти да изглежда като напушено космато хипи, ама не сме в 70те и чубака не е на мода.