С 2 думи ще уча за преводач - италиански,английски и руски език. Просто имам афинитет към езиците,ще го работя с удоволствие,а и отварят много врати. Ще уча в Урбино - най-старият университет в Европа, ( което ще помогне с намирането на работа,все пак е утвърден, с традиции и т.н ),намира се на 30 км от града,в който живеем,а аз съм шофьор т.е няма да ми е проблем първата година. За втората (живот и здраве) имам планове да си наема квартира с някого, с когото си допаднем от университета,за да делим разходите ( квартирите там са много скъпи,понеже 70% от населението на градчето са студенти ). След посещението в университета си направих груба сметка - първата година ще ми излезе 1000 евро,600 е таксата за записване,след това до Коледа трябва да дам още 200, до юни - още толкова. От втората година няма да имам чак такива разходи ( като не броим квартирата ) , защото там таксата е според дохода на семейството. Отделно си има стипендии за успех. Можеш да разбереш в зависимост от това къде искаш да учиш - за всеки университет са различни. Ако ме насочиш поне като специалност към какво си се ориентирала, бих могла да ти помогна с информация. Та, както казах - от 8 годишна съм в Италия лято и зима за по 2 месеца.Пастрокът ми е италианец,това определено спомогна за научаването на езика - на място и с практика най-добре се учи. Относно хората - повечето са много приятни. Естествено няма как да кажа,че всички са много готини,или всички са гадни. На север са по-студени и по-малко гостоприемни,но пък са все така толерантни и мили, ако имаш нужда от нещо. Не ми се е случвало да ме отпратят,да ми се мръщят,магазинерка да мърмори,защото съм влязла в магазина и съм излязла без да си купя нищо и т.н Досега нямах приятели,защото ние сменихме и няколко града в Италия,а аз бях там за по 2 месеца и ми беше малко трудно да създам приятелства,особено първите години,когато почти не говорех езика. Това лято се запознах с момиче и момче,съответно барманка и сервитьор в едно заведение край морето. Всъщност тя е молдавка,но и двамата са много мили и приятни. Мога още много да говоря,но ми е малко трудно без насока. Ако има въпроси - задавайте ги