мислех да бъда лаконична и да застана зад философски цитат(и), но реших да се въздържа, заради патоса в поста ти.
вместо това ще вляза в твоя тон:
никога не съм можела да си представя как някой може да следва другиго, да се уважава и да живее със себе си. за мен това е първи признак за липса на характер, за отсъствие на личност в даден индивид. изобщо - хората, които съществуват в група (с която се идентифицират, която ги определя), са ми много съмнителни. като тук и теорията ти за алфа мъжкаря, който обира овациите, при мен не работи, защото не ти трябва много време, за да изредиш всички възможни мотивации за(д) подобно поведение - под всичко стои желанието за доминация (агресия, гавра, самозадоволяване, etc.), провокирано от: дефицити в живота и характера(вътрешния живот) на водещия; изживяна подобна агресия; обикновена комплексарщина, или каквото друго се сетите. това поведение издава неспособност и НЕЖЕЛАНИЕ/неадекватност в общуването, неуважение към другия в междуличностната комуникация, т.е. този... човек с нищо не е заслужил моето уважение и не знам колко слаб вътрешно и жалък трябва да си, за да вървиш след подобен също толкова жалък типаж. този инстинкт в хората, да са със силните на деня, никога няма да го разбера, а и, честно казано, нямам желание, защото е, както ти каза - животински, не е рационален и осъзнат, а смешен и жалък.(това ми е ключовата дума в поста:Д)
на въпроса - как да детронираш алфа? като си отгледаш личност. личностите не виреят в групи и не се нуждаят от групи(та), за да бъдат личности; помисли и над това)
хората могат да влизат в пълноценни взаимоотношения (като приятелство, любов, семейство, родителство), след като са извървяли своя собствен път и са се развили и формирали като личности, и то с хора, които са съумели да направят същото. единствено тогава. всичко останало са глупави социални игри. //това не е моя авторска теза, но няма да пълня темата с цитати.
//сладко е да наблюдаваш от дистанцията на времето как децата откриват света отново и отново и всичко се повтаря. някакво усещане за вечност))