- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Марихуана
Вреди ли много при употреба 4-5 пъти в месеца, и по какъв начин най-вече?
FACEBOOK - Най-добрия начин FACE да не види BOOK дълго време :> ;dd
сещам се за един пич дето започна да пуши по десетки цигари марихуана дневно, вследствие на което умствените му способности се влошиха, дотолкова щото почти не говореше адекватно, и си забравяше цигарите и после се връщаше да си ги търси...
Мнението, че марихуаната не вредяла е пълна глупост за мен. Схващането е разпространено, за да се разпространи тревата като безопасна и даже полезна.
Пълен bullshit. Доказано е от проучвания, че вреди необратимо на връзките м/у нервните възли в мозъка или затъпяване. Не знам дали има нещо като период на насищане/изчистване, но цигара седмично ми се вижда много за някой ненаркоч.
Дали наистина е необратимо? Иначе респективно с тези вреди си има и някои плюсове, тва също е доказано. Но въпроса е колко вреди 1 път в седмицата и не става дума за една цигара сам, а за 3-4 дръпки (поне така казва).
Последно редактирано от bReAk3R : 10-10-2015 на 12:00
Унищожава мозъка колкото повече пушиш толкова повече
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Не вреди, а помага. Знаеш ли, че тревата лекува чума? А знаеш ли, че група тревомани в момента разработват телепорт и машина на времето едновременно? Колкото повече пушиш, толкова по - здрав и умен ще ставаш. Туко виж си станал безсмъртен и с интелект на Айнщайн.
Я ги бягайте тия смотани оправдания за плюсове от трева, дето залъгват осмокласниците с тях. Най-малко опасна се смята че е след цялостното развитие на човека. Четете на английски малко.
Категорично вреди по-малко от цигари, алкохол, кафе, но като цяло може и без нея. Някой ако изкара бих си дръпнал, но да давам пари за нея... по-скоро не.
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
и от змийска отрова се правят лекарства но това не я прави полезна
както казах унищожава нервите и вреди на мозъка
хората не си слагат ваксина която би могла да им спаси живота щото ги е страх от лек страничен ефект който даже не се проявява
а тук има халюцинации виене на свят и тн а хората го искат въпреки че им вреди на мозъка и тн щото помагало на болни от рак о.0
относно до лечебните и функции има много по-добри и безвредни препарати от нея
явно са я забранили просто за кеф ще е толкова безвредна
Моля те покажи ми изследване с препратки към източниците относно унищожаването на нервите и вредите на мозъка... за сефте чувам подобно нещо и е меко казано невярно.
Под "изследване с препратки" нямах предвид някакви статии в полупроизволни сайтове, които и аз мога да напиша за 10 минути. Това няма нищо общо с изследване. В едно нормално изследване трябва да има имената на участниците, описание на процедурите и това, което се отчита от направените тестове, примери (те не са задължителни) и накрая препратки, които посочват откъде идва тази информация, които доказват по някакъв начин, че не е изсмукана от пръстите. Ето пример на едно доста кратко изследване върху токсичните ефекти на тежките метали кадмий и живак върху ДНК-то http://www.researchgate.net/publicat...tes_calcarifer . Накрая се намират въпросните препратки, които са там за да ме убедят, че инфото е валидно. Искам да разбера как ТОЧНО се случва вредата върху мозъка, а не просто някъде да прочета, че вреди.
Последно редактирано от AngelBelchev : 10-20-2015 на 16:27
иди и си купи един учебник Фармакология
там може и картинки да има
Изследване на Кралски колеж в Лондон разкри, че всеки шести тийнейджър употребява марихуана. При подрастващите това удвоява риска от развитие на психични разстройства, включително шизофрения.
иди в кралския колеж и питай ако не вярваш
това че сефте чуваш разни неща показва колко си необразован в случая
Последно редактирано от haritov : 10-20-2015 на 18:58
http://www.sciencedirect.com/science...5381190800219X
ето ти
за скромна сума ще можеш да си купиш цялата статия
другия ти вариант е да ми се довериш
За един преател питам да хахахахаха иначе тва дори един път в седмицата да вреди ми се струва малко... не знам... ама все пак мерси за отговорите. ;д
Аз никога не съм пушил и мога да ти препоръчам и ти да не пушиш . Факт е , че много хора се залъгват с това , че марихуаната се използва в медицината , но все пак учени са потвърдили , че разрушава мозъчни клетки ... ти си решаваш .![]()
възможни вредите от тревата:
- психическо разстройство (ако си склонен)
- катран (при пушене, но можеш да го избегнеш ако си го направиш на кексче)
Тревата се прилага в медицината още от 2000 и някоя преди христа, и до днешни дни, никой не е умрял от нея. Имам едни приятел (на 14) който получи паническо разстройство, но просто ако досега не си получавал нещо подобно, няма да получиш ако продължиш да я употребяваш. Всичко си е въпрос на мярка. Ако целият ти живот се източи на напушвания, много ясно, че ще я закъсаш, но няколко пъти в месеца колкото да разпускаш, може само да ти е от полза.
Личното ми мнение за тревата е, не че е вредна а че много от консуматорите в България, не са дорасли за да преценят...