- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- За разликата в годините
![]()
![]()
![]()
От моя випуск несемейните без деца преобладаваме, драги. И във випуските малко преди мен е същата ситуация, във випуските след мен- също. Познаваме се, една шепа народ сме, знаем се. Точно щото учим 6 години и после не се знае още колко. Не всички чакат да си завършат специализацията, дано това си имал предвид под *завършване*.
Не знам как бих учила за семестриални изпити вкъщи, ако на всеки 2-3 часа кърмя, включително и нощно време, а през деня въртя и домакинство.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
^Те и сега са лукс със социалното майчинство от 100 лева месечно, което ще получи милата майка студентка от твоя пост + 35 лева детски. Хлапето ще е презадоволено, че и за почивка на Бахамите *ще хартиса*.
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
6 месеца по препоръките на СЗО поне. Оттам захранваш постепенно, но не изключваш кърмата.
Визирах майчинството, което може да е до 2 години. Затова и приемам оптималния вариант за изграждането на връзка майка-дете.
Ще им го натякна това, само да подвигнат въпроса за жените материалистки.![]()
Последно редактирано от kalpazanka : 10-16-2015 на 22:04
Ти пък като какъв определяш кога е добре някой друг да става родител?! o.O
Корабе, въпроса е и в професиите, които сме подбрали. Някои специалности ги няма като задочно обучение примерно. Някои специалности след завършване изискват стаж, къде за спорта, къде щото наистина не можеш да излезеш от унито и да оперираш примерно, но ги има... Ся, една лекарка трудно би успяла да роди преди 28-9 години. Имай предвид и, че се гради име понякога. Щото никой няма да тръгне на правни консултации или на дела с адвокатка, която е завършила, има стаж, родила е веднага и две години след това се връща. Малко или много изпускаш бая време. Или лекарка, която е минала стажа също, родила е веднага и хоп - две години вкъщи. Най-разпространеното - лична е. Ми, тя като се върне в кабинета след 2 години, пациентите ѝ къф го дървят?
Корабе като забременееш родиш и после учиш кърмейки тогава ми говори
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Добре, а 2 години кой ти наглежда кабинета и пациентите примерно? Щото точно е отворила някакъв кабинет в компанията на още някого. Окей, другия винаги може да поема и чуждите хора, но там става въпрос за един стабилен поток от хора, които един човек не може да приеме посмъртно. Дадох го като най-глупав пример.
Ма и специалист да е - работата е същата.
Да не говорим пък, че адвокатите примерно - и те така. Изпуска се много за две години, квото и да си говорим и във почти всяка професия. Просто дадох тия двете, защото за тях знам, че има стаж. Верно е и, че ако си продавачка, няма да пропуснеш чак толкова много - да. Ама коя от нас се цели в продавачка?
Е, то там вече е съвсем различна работата, щото имам една аверка, която отказва да ходи по доктори със оправданието All Doctors Are Bastards.
Точно майка ми е работила това преди време, знам за какво става въпрос. Не я омаловажавам професията, напротив. Казвам, че повечето не се целим натам и че една продавачка в квартален магазин няма да изпусне последни новости от генното инженерство, нови лекарства, нови закони/алинеи/квото-беше-там или нещо кой знае кво важно. Още повече, че със счетоводителка съм говорила и тя казва, че ако не си в професията дори седмица, изпускаш страшно много информация.
Аз не питам за причина, защото далеч не съм заинтересована, макар да съм имала икономика, счетоводство, маркетинг и мениджмънт в училище за предмети. :д Ама мерси.
Повечето не се целите никъде, защото повечето жени гледам са продавачки.
И, ако имаш основа бързо се наваксва.
Искаш да ми кажеш, че основно мъже работят в другите професии? Чух достатъчно, благодаря.
Пантер, не преразказвай, че не можеш.
Същото се отнася за повечето мъже, не знам що недоволствате.
И не визирам вас.
тая тема не беше ли за разликата в годините? :д
по последните ми вярвания, цялото това нещо с "по-големият мъж" май се явява нещо компенсаторно за повечето момичета.
не можем да говорим за зрялост само на база години, независимо кой пол как съзрявал и т.н.;
важно е човекът да може да разсъждава и да може да му се разчита.
например, да е работил през живота си, да си изкарва сам $$, да е що-годе независим, реалистичен и т.н.
'щото на 30 години красавец не ме топли, ако още живее с майка си, или още по-зле - ерген на 40-50, ходи по купони, ненаживял се.
всичко е въпрос на приоритети.
можеш да срещнеш много сериозни и приятни момчета, които да са колкото теб, или дори по-малки (въпреки че последното малко ме съмнява, но не заради възрастта, а заради разликата в самото поколение, както Blab отбеляза)
като цяло аз си търся човек със сходен опит на моя, а на колко е години, е подробност.
имала съм връзки с големи и не чак толкова големи разлики в полза на момчето, и сега като си спомня, ми иде да си плесна един шамар.
в момента съм 4ти курс и ако разбера, че някой колега ходи с гимназистка, бих си помислила, че е уникално зле и като цяло, несериозно момче. всяка жаба да си знае гьола. в живота, и в любовта, ИМА условия, и условности.
човек, който живее с техните, няма самостоятелност, и грижите му се изчерпват с класни и контролни, не е на същото ниво като човек, който е сменил града, работи, вече гледа към кариерата си и т.н.; каквото и да си говорим.
впрочем и друго, което се пропуска, е че по-големият човек може да означава и по-манипулативен, по-обигран, особено ако другата страна е още дете (ментално и/или физически!).
като цяло не съм строго против разликите, смятам, че човешкият фактор е най-важният - какво носиш в душата си, можеш ли да разсъждаваш и КАК разсъждаваш.
но на база опита си (който не е само негативен, държа да подчертая), вече съм резервирана към клишетата, че мъжете се развивали по-бавно, че по-зрелият ще ти е по-добра партия, и т.н.;
в крайна сметка личността не се изчерпва с пол и възраст.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Очаквам да бъда изядена с парцалите, обаче в една такава ситуация би ми светнала червената лампичка, че тук съществува някаква сериозна пречка човекът да създаде семейство. Очаквам даже и характеропатия от факта, че толкова време е живял сам и не е свикнал да се съобразява с никого.
абсолютно.
същите размисли бих имала и аз.![]()
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Ина, цифрички са височината и килограмите (казвам го, защото точно с теб сме го дъвкали веднъж), обаче като цяло затвора не е само сграда. :д Двойни стандарти ама...