.
Отговор в тема
Страница 4 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 105
    Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от Kitty Bloom Виж мнението
    Реших да създам тази тема, за да изрази всеки мнението си относно връзките с голяма разлика в годините на партньорите. Приятелят ми е 11 години по-голям от мен, но тази фрапантна за повечето хора разлика не ми създава никакъв проблем.
    Личното ми мнение е, че не разликата е от значение, а самите години. Например, едно е 7 години разлика, когато по-малкият е на 14, а съвсем друго когато е над 17-18. Таа, ето въпросите, по които да дискутирате:
    1) Имали ли сте някога връзка с голяма разлика в годините? Колко беше разликата и колко време продължиха взаимоотношенията ви? Споделихте ли с вашите и как реагираха те и околните?
    2) Каква според вас е приемливата разлика в годините?
    3) Има ли значение дали мъжът или жената е по-възрастния?
    4) Разликата в годините спирала ли ви е някога да започнете връзка с някого?
    Ще се радвам да добавите мнението си и извън въпросите, споделете всичко, което ви идва на ума по темата!
    1) С голяма разлика имам няколко опита които са доста несполучливи.

2) Разликата в годините зависи от възрастта на двамата за мен. Разлика от 6-7-8г може да бъде огромна пропаст, може и да не е чак такъв проблем. Ако например нещата са 16-17 към 24-25 не е на добре за мен, просто това са хора в различен етап от своето развитие и в 95% тия връзки са обречени.

3) В 98% сигурно мъжа е по-възрастен. Още не съм открил за себе си друга причина освен може би по-бързото съзряване на жените във възрастта до 18г. и желанието им да излизат с човек който превъзхожда връстниците им, т.е. може да им даде повече. Може и да е на подсъзнателно ниво, не знам.

4) Спирала ме е, особено като ми се случи да разбера, че е на 17.

Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    Колко татковци познаваш, които са излезли по майчинство, за да може половинката им да се върне на работа?
    Колко татковци редуцират, за да може половинката им да работи на 100% работно време?
    Колко татковци си взимат болничен, когато хлапето се разболее?
    Колко татковци пишат домашни, обясняват уроци и ходят на родителски срещи?
    Без да се заяждам и без да имам каквото и да е желание за спор с теб, ще те помоля да отговориш на няколко въпроса. Само ако желаеш разбира се.

1. Смяташ ли, че един баща може да бъде пълноценно заместващ майката в ранна възраст на детето ?
    2. Смяташ ли, че ако майката е била неотлъчно до детето 1г. да речем, когато то се разболее, бащата ще бъде по-пълноценен и полезен за неговото оздравяване от майката ?
    3. Смяташ ли, че кариерата е по-важна от здравето и правилното отглеждане на детето, ако пренебрегнем финансовата част ?

Иначе, доста бащи помагат на децата си с домашните, има и не малко такива които ходят на родителски срещи, особено на "по-палавите" момчета.

Jasi06+01
    Guest
    1) Имала съм връзка с момчета по-големи с 1,2 или 3 години разлика.Не продължаха много дълго време! Сега имам гадже с 3 години по-голям от мене! За сегашната ми връзка не съм споделила с родителите ми, но приятелите ми знаят!
    2) От 1 до 7 години разлика според мен!
    3) Не!
    4) Не!

Моите връзки винаги са били с разлика до 12 години и това не е представлявало проблем в отношенията ми.

1) Да, че кой не е. 6 год. Продължи почти година.
    2) Няма значение колко години е разликата. По-важно е партньорите да са на "една вълна" така да кажа.
    3)Има разбира се.
    4) Никога.

Виждам, че темата малко се е изместила, но ме мързи да чета всичко, затова ще се придържам към първия пост. Голяма разлика е малко разтегливо понятие. Някои ми казват, че с приятеля ми имаме голяма разлика, за мен пък тя не е хич голяма. Той е с 8 години по-голям от мен. Това никога не е било проблем, пречка, напротив. Под "усеща се", естествено, той е много по-зрял за доста от нещата, покрай него много пораснах. Винаги съм обичала да общувам с по-големи мъже от мен, връстниците не са ми били интересни даже и за приятели. Гаджета връстници съм имала две, за кратко.

Имала съм връзки и с по-големи мъже, доста по-големи имам предвид. Но тези връзки не са били сериозни и там не е ставало дума за някакво бъдеще заедно.

Някои мои връстнички забелязвам, че смятат 30 годишните за чичковци. Става ми много смешно, защото аз съм на 22, приятелят ми е на 30 и е толкова далече от чичко. Някой беше засегнал и въпроса с децата. Това е доста важна тема, която е добре да се изясни от по-рано. Ние сме едно мнение, изобщо не кроим планове за деца, дори в близките 5 години, възможно е и никога да не поискаме.

Разбираме се чудесно, не беше трудно да се впишем в компанията на другия, моите приятелки бързо го заобичаха, аз неговите също.
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Кораба пак е наакал тема, браво.

Обичам, когато мъж ме превъзхожда и когато мога да му се възхищавам. Точка.
    Съответно, и той да бъде очарован от мен, да не е само еднопосочно.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Супер фен Аватара на Kitty Bloom
    И аз съм на мнение, че дори е по-добре единият да е по-зрял, защото по-малкият във връзката може да научи много. Възможно е да съм съгласна с всичко, понеже съм в подобна ситуация, не знам. Но е факт, че подкрепям такъв вид връзки и след като единия успешно се внедрява в компанията на другия, имат общи виждания и интереси, а разликата в годините носи само плюсове, то 8, 10, 11 и така нататък са просто числа. Действително има мъже на 30, които са "чичковци", но повечето носят в себе си младежки дух, а и за каква старост да говорим под 40?

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от marilyn Виж мнението
    Виждам, че темата малко се е изместила, но ме мързи да чета всичко, затова ще се придържам към първия пост. Голяма разлика е малко разтегливо понятие. Някои ми казват, че с приятеля ми имаме голяма разлика, за мен пък тя не е хич голяма. Той е с 8 години по-голям от мен. Това никога не е било проблем, пречка, напротив. Под "усеща се", естествено, той е много по-зрял за доста от нещата, покрай него много пораснах. Винаги съм обичала да общувам с по-големи мъже от мен, връстниците не са ми били интересни даже и за приятели. Гаджета връстници съм имала две, за кратко.

Имала съм връзки и с по-големи мъже, доста по-големи имам предвид. Но тези връзки не са били сериозни и там не е ставало дума за някакво бъдеще заедно.

Някои мои връстнички забелязвам, че смятат 30 годишните за чичковци. Става ми много смешно, защото аз съм на 22, приятелят ми е на 30 и е толкова далече от чичко. Някой беше засегнал и въпроса с децата. Това е доста важна тема, която е добре да се изясни от по-рано. Ние сме едно мнение, изобщо не кроим планове за деца, дори в близките 5 години, възможно е и никога да не поискаме.

Разбираме се чудесно, не беше трудно да се впишем в компанията на другия, моите приятелки бързо го заобичаха, аз неговите също.

Търся твоите постове под дърво и камък, много ме забавляваш, пиши по-често.

P.S. Ако "доста по-големите" са под 65 години, не е впечатляващо, не се хвали.
    Последно редактирано от dreamwalker : 11-08-2015 на 15:57
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Град
    Dreamland
    а и за каква старост да говорим под 40?
    35-70 е средна възраст, каква старост.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

аз мисля, че е жалко, когато една личност се разглежда само като пол и възраст.
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от NomNomNom Виж мнението
    Кораба пак е наакал тема, браво.

Обичам, когато мъж ме превъзхожда и когато мога да му се възхищавам. Точка.
    Съответно, и той да бъде очарован от мен, да не е само еднопосочно.
    Как може мъж, който превъзхожда една жена, да бъде очарован от нея?

Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Как може мъж, който превъзхожда една жена, да бъде очарован от нея?
    Превъзходство в дадени аспекти, в други може да няма допирни точки, в трети може да е обратното.
    Нужно ли е всеки път да се впускам в безсмислени дефиниции, при положение, че е ясно, че хората не сме черно-бели, бинарни, да/не.
    Как може баща да бъде очарован от дъщеря си?
    Или ти да си очарована от малкото ти кученце?
    Или дали Обама е очарован от жена си, за дето не е президент и тя?
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Град
    София, България
    Просто се изрази неправилно. И не мисля, че баща-дъщеря и аз-куче са правилни примери.

Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Просто се изрази неправилно.
    Съдията пристигна, дами и господа.

За това как аз се чувствам и какви усещания имам не мисля, че някой друг може да даде отговор дали е правилно или не.
    Не съм се опитвала нито да обобщавам за някой друг, нито да давам някакви дефиниции.

Сега очаквам ти да дадеш правилни примери.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Мега фен Аватара на galaxy29
    не се е изразила неправилно, просто ти се правиш на умна и постоянно задаваш малоумни въпроси

Супер фен Аватара на tireheb
    не се прейте :О

Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от galaxy29 Виж мнението
    не се е изразила неправилно, просто ти се правиш на умна и постоянно задаваш малоумни въпроси
    *неправилни

номном имаше предвид той да я превъзхожда в нейните очи и тя да го превъзхожда в неговите, да се боготворят взаимно, но разбирам, ти май беше в студена страна, сигурно мозъчното кръвообращение не е наред

Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    *неправилни

Град
    София, България
    Никъде не прочетох, че е взаимно, нито пък в същата степен. Очарован и превъзхождан, според мен, не са синоними. Затова не смятам, че примерите, които даде са "правилни" - тук аз се изразих неправилно, извинявам се. Съгласна съм с поясненията, които добави след това.

Последно редактирано от galaxy29 : 11-08-2015 на 16:54

Супер фен Аватара на Kitty Bloom
    Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    35-70 е средна възраст, каква старост.
    сарказмът ти е излишен. трябва да си много зле ако мислиш хора на 30-40 години за стари... Естествено, всеки има различни виждания, но лично моите са, че можем да говорим за старост едва след 60.
    ПП: Сега не се придържам към темата, да не кажете, че говорим за връзки с хора на такава възраст, просто разсъждавам върху коментара на dreamwalker.

Мега фен
    сарказмът ти е излишен. трябва да си много зле ако мислиш хора на 30-40 години за стари... Естествено, всеки има различни виждания, но лично моите са, че можем да говорим за старост едва след 60.
    Като станеш на 30-40 ще си говорим, ще се чувстваш не стара, а направо умряла.

Град
    Dreamland
    ПП: Сега не се придържам към темата, да не кажете, че говорим за връзки с хора на такава възраст, просто разсъждавам върху коментара на dreamwalker.
    Коментарът ми бе лишен от сарказъм.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си