Цитирай Първоначално написано от Kitty Bloom Виж мнението
Реших да създам тази тема, за да изрази всеки мнението си относно връзките с голяма разлика в годините на партньорите. Приятелят ми е 11 години по-голям от мен, но тази фрапантна за повечето хора разлика не ми създава никакъв проблем.
Личното ми мнение е, че не разликата е от значение, а самите години. Например, едно е 7 години разлика, когато по-малкият е на 14, а съвсем друго когато е над 17-18. Таа, ето въпросите, по които да дискутирате:
1) Имали ли сте някога връзка с голяма разлика в годините? Колко беше разликата и колко време продължиха взаимоотношенията ви? Споделихте ли с вашите и как реагираха те и околните?
2) Каква според вас е приемливата разлика в годините?
3) Има ли значение дали мъжът или жената е по-възрастния?
4) Разликата в годините спирала ли ви е някога да започнете връзка с някого?
Ще се радвам да добавите мнението си и извън въпросите, споделете всичко, което ви идва на ума по темата!
1) С голяма разлика имам няколко опита които са доста несполучливи.

2) Разликата в годините зависи от възрастта на двамата за мен. Разлика от 6-7-8г може да бъде огромна пропаст, може и да не е чак такъв проблем. Ако например нещата са 16-17 към 24-25 не е на добре за мен, просто това са хора в различен етап от своето развитие и в 95% тия връзки са обречени.

3) В 98% сигурно мъжа е по-възрастен. Още не съм открил за себе си друга причина освен може би по-бързото съзряване на жените във възрастта до 18г. и желанието им да излизат с човек който превъзхожда връстниците им, т.е. може да им даде повече. Може и да е на подсъзнателно ниво, не знам.

4) Спирала ме е, особено като ми се случи да разбера, че е на 17.

Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
Колко татковци познаваш, които са излезли по майчинство, за да може половинката им да се върне на работа?
Колко татковци редуцират, за да може половинката им да работи на 100% работно време?
Колко татковци си взимат болничен, когато хлапето се разболее?
Колко татковци пишат домашни, обясняват уроци и ходят на родителски срещи?
Без да се заяждам и без да имам каквото и да е желание за спор с теб, ще те помоля да отговориш на няколко въпроса. Само ако желаеш разбира се.

1. Смяташ ли, че един баща може да бъде пълноценно заместващ майката в ранна възраст на детето ?
2. Смяташ ли, че ако майката е била неотлъчно до детето 1г. да речем, когато то се разболее, бащата ще бъде по-пълноценен и полезен за неговото оздравяване от майката ?
3. Смяташ ли, че кариерата е по-важна от здравето и правилното отглеждане на детето, ако пренебрегнем финансовата част ?

Иначе, доста бащи помагат на децата си с домашните, има и не малко такива които ходят на родителски срещи, особено на "по-палавите" момчета.