- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- СПЕШНА ПОМОЩ ОТ МОМИЧЕТА
Здравейте,
силно се надявам никога да не сте изпадали в момент като моя:
досега винаги съм ходила на кола маска да ми махат космите на триъгълника, но началото на октомври ми се наложи да ги махна с крем Вийт(депилиращ, син)... още веднага усетих някакво щипане и неприятност, дискомфорт по долните устните. Следващите 1-2- дена ме болеше жестоко и много пареше. После ми дойде цикъла и космите отново поникнаха и не го усещах това парене, сякаш беше изчезнало и аз се успокоих, затова и не потърсих помощ/
Но какво ми трябваше седмица и половина по-късно да отида на кола маска отново?
Не мога да си обесня от какво, но в момента една устна външно ми е поддута и ме боли и щипе, и е дискомфортно изключително много... Снощи си купих "Ро*алгин", но мисля, че го употребих неправилно, тъй като веднага след това го отмих с вода. Днес пак се измих с него, но не го отмих и като че ли подейства.
Та, въпросът ми е: някой има ли някаква идея какво да правя и най-вече на какъв доктор да отида - козметичен или гинеколог?
На 16 съм и не водя полов живот.
МОЛЯ ЗА СПЕШНА ПОМОЩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
По скоро ще си мине от самосебе си, няма смисъл от доктор, просто си се раздразнила от този крем.
Ако не си отмила депилатоара и кола маската добре, нормално да те боли и щипе. Това място като цяло е едно от най-чувствителните, така че може да се очаква раздразнение при обезкосмяване. Мисля, че трябва да идеш на лекар и да му разкажеш за проблема.
Постарай се да отидеш поне при личния сега, докато е още петък следобяд. Събота и неделя няма да имаш особен избор и ще трябва да си споделиш проблема с дежурния в СПО, което не знам дали е ОК за теб.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!