"Рязане" на ръце с бръснарско ножче , за щяло и нещяло.
Моя близка приятелка има навика да си решава част от проблемите , чрез рязане с бръснарско ножче по ръцете. Опитвам се да й обясня , че това с нищо не помага само си създава повече ядове , но тя се отмята и ме игнорира. Днес си нарисува " " на лявата ръка , аз както винаги започнах да й обяснявам... Тя ме отряза... Искам да я накарам да проумее , че това не е решението на скапания проблем , че пикльовците които я нараняват, не са причина поради която тя да посяга на живота си. Просто се изчерпвам повече и повече с всеки опит, за да я вразумя , но тя не го вижда. Тя е на 13-14г. имаме една година разлика , по знания в училище е дори по-добра от мен... Боя се , че някой ден просто ще й обърна гръб.. Никак не го искам , тя ми е толкова близка , a пропилява всичко , буквално си я чувствам като сестричка... Бих желал поне някваква идея към която да я насоча и ще съм ви много благодарен! Живеем в такъв свят че всичко е разни SWAG-ъри, подмолни лапетии и всякакви глупави чеда, но тя трябва да проумее , че не всичко е "Facebook" , материалните гаджета и фалшиви приятели, които биха ти били шута на мига... Аз бях същия , но още не разбирам как преобърнах мисленето си и гледната си точка за света. С една дума " поумнях"... Това е проблема ми , очаквам положителни идеи , благодаря предварително !