.
Резултати от 1 до 21 от общо 21

Threaded View

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    ^Пак ми е гадно и съвестно. Набили са ми се в главата разкази за злокачествени тумори на бъбреците /при котки, хранени само с гранули/, та затова и реагирам емоционално.
    Готвена храна не давам заради зъбния камък, който се натрупва. Сурова кайма- да, черен дроб- ограничени количества заради съхраняваните там мастноразтворими витамини.
    грешно са ти казали днес си говорих с главния лекар за 20г стаж не е имал случай с тумор на бъбрека

иначе при котките Пх на урината трябва да е кисело а една гранула като уискас която е с много ниско качество

го прави алкално и урината става идеална среда за образуване на песъчинки

при женските няма проблеми имат широка и къса уретра ама при мъжките е S вида и тясна и се трамбоват хиляди на едно място и запушват пътя

после трябва катетър и лечебна храна която се яде 6 месеца поне че и повече зависи от котката

има случаи където не можем да помогнем

но при всяка уролитиаза уреята от норма 10 е вдигната на 50 креатинин при норма 180 е 800

вече знаеш какво е за организма

но има гранули с така наречения S/O индекс което значи че правят Пх на урината кисело каквото трябва да бъде

(в природата ако си яде гълъби и мишки пак ще е кисело поради специфичното месо)

пак има шанс за подобно състояние но е 1на100000 шанса

относно зъбния камък не всяка гранула предпазва да речем марката хилс имат така устроена гранула че при първото захапване зъба потъва при второто троши гранулата на малки парчета и така самата гранула е като четка за зъби

даже си има целенасочени гранули за тая работа които са доста по-големи сигурно знаеш защо вече

относно пилешко говеждо свинско всичко това прави алкално Пх

да не говорим че при подрастващи в храната им трябва да има и таурин (тва от ред була) който изгражда очите им

та Калпазанке давай хубави гранули и няма страшно даже ще удължиш живота на котката
    от финансова гледна точка разликата за ден е да речем 10 20ст което е нищо
    Последно редактирано от haritov : 10-17-2015 на 19:07
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си