- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Въпрос за дого аржентино
грешно са ти казали днес си говорих с главния лекар за 20г стаж не е имал случай с тумор на бъбрека
иначе при котките Пх на урината трябва да е кисело а една гранула като уискас която е с много ниско качество
го прави алкално и урината става идеална среда за образуване на песъчинки
при женските няма проблеми имат широка и къса уретра ама при мъжките е S вида и тясна и се трамбоват хиляди на едно място и запушват пътя
после трябва катетър и лечебна храна която се яде 6 месеца поне че и повече зависи от котката
има случаи където не можем да помогнем
но при всяка уролитиаза уреята от норма 10 е вдигната на 50 креатинин при норма 180 е 800
вече знаеш какво е за организма
но има гранули с така наречения S/O индекс което значи че правят Пх на урината кисело каквото трябва да бъде
(в природата ако си яде гълъби и мишки пак ще е кисело поради специфичното месо)
пак има шанс за подобно състояние но е 1на100000 шанса
относно зъбния камък не всяка гранула предпазва да речем марката хилс имат така устроена гранула че при първото захапване зъба потъва при второто троши гранулата на малки парчета и така самата гранула е като четка за зъби
даже си има целенасочени гранули за тая работа които са доста по-големи сигурно знаеш защо вече
относно пилешко говеждо свинско всичко това прави алкално Пх
да не говорим че при подрастващи в храната им трябва да има и таурин (тва от ред була) който изгражда очите им
та Калпазанке давай хубави гранули и няма страшно даже ще удължиш живота на котката
от финансова гледна точка разликата за ден е да речем 10 20ст което е нищо
Последно редактирано от haritov : 10-17-2015 на 19:07
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.