Здравейте , аз съм момиче 11 клас в софийско езиково училище с английски и френски език. Реших , че искам да уча фармация в Германия и по-специално в Берлин. От няколко седмици ровя в интернет и разпитвам , но отговори на въпросите ми не намирам , затова реших да пиша тук. Въпроса е , че не намирам университет в Берлин със специалност фармация на английски език. Някой от вас да има информация? Ако няма такъв ще почвам курсове по немски , от който нямам грам понятие , но Берлин и фармацията са ми цел. Интересуват ме също условията за кандидатстване съответно за английско обучение и за немско. Благодаря Ви!
Нека компетентните да пишат, но Германия и обучение в Университет с английски... не бях чувала такова нещо... Защо не се насочиш към англо или френскоговоряща страна...? Не разбирам.....
Имам условия за живот в Берлин. Осигурена квартира , храна. Госпожата ми по английски непрекъснато повтаря , че има университети (спомена и в Германия) с английска програма на обучене.
ако не ти върви химията въобще не се занимавай с фармация,нас в България ни натискат много да учим,на запад не знам кво ше е
освен това защо не завършиш фармация тук,имаш избор,не знам защо всички сте вперили очи в чуждото като си мислите,че е по-добро
и защо мислите,че като учите в лъскав университет в чужбина ставате по-умни ли какво
Последно редактирано от Fisherman : 10-12-2015 на 15:09
Химията ми върви за момента. Няма да замина за Германия , защото там "ще стана по-умна". Имам причина да искам да замина , но няма да я коментирам. Ако някой все пак може да ми отговори на въпросите ще се радвам да пише тук в темата или на ЛС .
Здравей, давам ти името на една група в ФБ за кандидатстване в Германия, там може да питаш: https://www.facebook.com/groups/256788891047529/. Да знаеш, че там ако отидеш се учи наистина, няма общо с ученето тук. Аз съм в 91 НЕГ и също имам желание да отида да уча в Германия.
Проверявах и за медицина, и за ДМ,и за фармация в Германия, но доста голяма част нямат билингвна програма за тези специалности. Ти за кой университет си се интересувала?
Можеш да започнеш първата година с английски и през нея да получиш безплатно обучение по немски, после продължаваш с немски. Не знам дали за всички университети е така.