.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 24 от общо 24

Тема: Halloween.

Post Halloween.

Не знам дали темата е за тук, но да го давам направо- какво мислите за хелолуин и празнувате ли го?

Супер фен Аватара на Kitty Bloom
    Празнувам го, за мен е идеален повод за кОпон, а и имам възможността да се разхождам из града с шантав цвят на косата(довечера ще е зелена ) без хората да ме гледат странно. Според мен е изключително тъпо да се критикува даден празник или обичай, както стана сега с онзи статус за мартениците и американците. Разбира се, уважавам чуждото мнение, всеки има различно виждане за нещата, но не мисля, че е редно да се плюе по празниците и по тези, които ги празнуват, въпреки че не са обичайни за страната им. Всеки слуша различна музика, която се харесва на едни, на други не. Слушат я само феновете. Така трябва да бъде и с празниците. Който го кефи Хелоуин, нека празнува. Всичко е въпрос на толерантност и уважаване на чуждите интереси и традиции.
    Приятен кОпон довечера на всички вещици и вампири пожелавам, а хейтърите нека пратят мартеничка на американец и да видят дали няма да я носи.

Мега фен Аватара на RapExotic
    Цитирай Първоначално написано от Kitty Bloom Виж мнението
    Който го кефи Хелоуин, нека празнува. Всичко е въпрос на толерантност и уважаване на чуждите интереси и традиции.
    Мен ме кефи Курбан Байрам, но съм християнин. Би ли го празнувала с мен?

Мега фен Аватара на an7raks
    Докато гледам как на село "лазаруват" само 70-годишни бабички, няма как да се съглася, че са ни малко обичаите, за да имаме нужда да приемаме чужди.

Супер фен Аватара на Kitty Bloom
    Цитирай Първоначално написано от RapExotic Виж мнението
    Мен ме кефи Курбан Байрам, но съм християнин. Би ли го празнувала с мен?
    Няма база за сравнение. Това си е строго религиозен празник, както Ханука, Коледа, Великден и тн. Хелоуин също е свързан със светци, но съдържа и традиции, които не са религиозно обвързващи, а целят по-скоро забавление, и са достъпни за всички националности и религии.

Мега фен Аватара на an7raks
    А хелоуин е езически обичай като жертвоприношенията. След малко излизам да кормя морски свинчета за оздравяването на един приятел, щото ме кефи тоя чилийски обичай.

Не го празнувам, но нямам нищо против него.

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    Няма база за сравнение. Това си е строго религиозен празник, както Ханука, Коледа, Великден и тн. Хелоуин също е свързан със светци, но съдържа и традиции, които не са религиозно обвързващи, а целят по-скоро забавление, и са достъпни за всички националности и религии.
    през вековете са ни съхранили празниците и обичаите

българите сме претопили точно 52 етноса (кумани печенеги татари и тн) точно защото са спазвали нашите традиции

сещаш се какво ни чака ако празнуваме чужди празници за сметка на наши

в живота не всичко е забава и игра трябва да се научим и да почитаме тези преди нас защото без тях нямаше да сме това което сме
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Голям фен Аватара на Ouroboros
    Едно е да празнуваш Хелоуин както си е оригиналния обичай на този празник, друго е да излезеш маскиран навън и/или да си правиш кОпон. За мен е добър повод за маскиране и копонясване, и това че някои хора го правим, не означава че го "празнуваме".

Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от Ouroboros Виж мнението
    Едно е да празнуваш Хелоуин както си е оригиналния обичай на този празник, друго е да излезеш маскиран навън и/или да си правиш кОпон. За мен е добър повод за маскиране и копонясване, и това че някои хора го правим, не означава че го "празнуваме".
    оф аде стига остава да кажеш че всички го правят напълно случайно на тая дата

все едно
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    Интересно ми е колко от кОпонясващите биха се сетили за българския аналог на този празник. Пак е езически.

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    но съдържа и традиции, които не са религиозно обвързващи, а целят по-скоро забавление, и са достъпни за всички националности и религии.
    Хелоуин е келтски религиозен празник, не е религиозно необвързващ. То по твоята логика и вакханалиите не са религиозно обвързващи, защо не празнуваш и тях?

Супер фен Аватара на tochko
    Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Хелоуин е келтски религиозен празник, не е религиозно необвързващ. То по твоята логика и вакханалиите не са религиозно обвързващи, защо не празнуваш и тях?
    ДРЪН ДРЪН, сега ще ми обяснят че и Коледа не е религиозно обвързващ, а е само за подаръците, пък Великден е само щото е интересно да се чукаме с яйчица.

Мега фен Аватара на DieselBlood
    Град
    Въъъъ,маняк,ни знам ве!
    Цитирай Първоначално написано от dimitar_ak Виж мнението
    Интересно ми е колко от кОпонясващите биха се сетили за българския аналог на този празник. Пак е езически.
    Лазаровден?
    http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
    една велика тема

Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!

Знам, едвам се държа от смях като ги видя. То какво ли не е: принцове, вещици, викинги, зомбита.

Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    оф аде стига остава да кажеш че всички го правят напълно случайно на тая дата

все едно
    Ако да речем на 7 септември или на който и да е друг ден изляза маскиран, как ще е всеобщата реакция? Затова бих го направил когато е масово. А че все още има хора, свързващи обикалянето на улиците с грим/маска с обожествяване на духове или сменяне на религията, или демонизъм, сатанизъм, езичество и т.н. е странно за мен. Ако всеки ден правех езически ритуали, тогава чак може да ми казвате че съм езичник или нещо подобно. Има хора, които искат да "празнуват" Хелоуин в България - много лесно да кажем, че били глупаци, езичници, без да знаем дали наистина са такива или просто се маскират за кеф. Защото има шибана разлика между празнуване и маскиране. Познавам сатанисти, не казвам че са ми приятели, просто ги познавам, повярвай, те правят далеч по-лоши неща от да се маскират веднъж в годината.

Мега фен Аватара на RapExotic
    То и нашия празник Сурва съдържа традиции, които целят забавление и добро настроение, ама колко от съвременните лапета са чували за него .. Щото нали, разбираш ли, не е супер яко и фешън да си кукер. Друго си е да оближеш гъза на силния на деня.

Град
    системата дегоба
    Ако да речем на 7 септември или на който и да е друг ден изляза маскиран, как ще е всеобщата реакция? Затова бих го направил когато е масово. А че все още има хора, свързващи обикалянето на улиците с грим/маска с обожествяване на духове или сменяне на религията, или демонизъм, сатанизъм, езичество и т.н. е странно за мен. Ако всеки ден правех езически ритуали, тогава чак може да ми казвате че съм езичник или нещо подобно. Има хора, които искат да "празнуват" Хелоуин в България - много лесно да кажем, че били глупаци, езичници, без да знаем дали наистина са такива или просто се маскират за кеф. Защото има шибана разлика между празнуване и маскиране. Познавам сатанисти, не казвам че са ми приятели, просто ги познавам, повярвай, те правят далеч по-лоши неща от да се маскират веднъж в годината.
    Аз ти казах че не всичко в живота е кеф и забавление има дати на които се отдава и почит

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Аз ти казах че не всичко в живота е кеф и забавление има дати на които се отдава и почит
    Отдава се почит на 1ви, на 30ти са забавленията.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от NomNomNom Виж мнението
    Отдава се почит на 1ви, на 30ти са забавленията.
    Хелоин е на 1ви на 30ти и 31ви го празнуваме значи
    Иначе от тия горе дали някой е отбелязал празника
    Последно редактирано от haritov : 11-01-2015 на 12:48

Хелоин е на 1ви на 30ти и 31ви го празнуваме значи
    я пак?

Град
    системата дегоба
    я пак?
    Нарича се ирония това което написах

Българите много обичате чуждото, а не ценят своето. Срам ги е една народна носия да облекат, но да се правят на педали и въмпири ги кефи. За тва сме смешно племе разчитащо само някой да го храни.

Мега фен Аватара на Грозния
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от alex_weed Виж мнението
    Не знам дали темата е за тук, но да го давам направо- какво мислите за хелолуин и празнувате ли го?
    Мисля че е просто един чужд езически празник. Не го празнувам, както и никой от хората които познавам.
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Докато гледам как на село "лазаруват" само 70-годишни бабички, няма как да се съглася, че са ни малко обичаите, за да имаме нужда да приемаме чужди.
    Имаме, но за много хора явно е по-"готино" да се подражава и копира чужд празник.
    сещаш се какво ни чака ако празнуваме чужди празници за сметка на наши
    Чака ни културна асимилация и загуба на идентичност .

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си