- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Моля ви дайте ми съвет,отчаян съм
Здравейте.Имам приятелка на 17,аз съм на 22...Миналия месец се изтървах в нея,просто не се сдържах,като си мислех че от един път едва ли не няма да хване..Но не и идваше седмица,две и реших да взема шуър чек,мислехме че е от времето,но моментално излязоха двете чертички..Изпаднахме в паника,казах и да запиша час за аборт и да остане между нас,но тя отказа категорично..решила е да ражда,но няма моето съгласие,аз не искам все още дете,не съм готов на тази стъпка,а не искам да я изоставям,толкова я обичам.Какво да правя дайте ми съвет,отчаян съм...
Аборта е лесна работа. Ся трябва да си сърдит да не и говориш и ще го махне виж решила е да го роди после да те зареже и да иска и те изнудва не е нормално да е на 17 и да иска да си съсипе живота в гледане на дете не съм ли прав ?
С другата приятелка да знаеш да и даваш ескапел в срок 72 часа след секс
По-скоро въпросът е защо не си й взел Ескапел после. Като искаш да ти е готино си поемаш рисковете и трябва да си подготвен. Винаги трябва да имаш заделени едни пари настрана за подобни случаи и да не ти се свиди...
Иначе ние нищо не можем да ти кажем и няма смисъл да ни плачеш - отиди и разговаряй с приятелката си. Многократно. Но не отивай като на война - "Няма да раждаш!". Просто поговорете за евентуалните последствия от всяко действие, за страховете и на двама ви... Може тя да е слушала, че след аборт могат да възникнат проблеми с бъдеща бременност, например и да не знае, че ако се извърши достатъчно рано няма да се налага да й изстъргват маточните стени, а просто ще "изсмучат" зиготата. Обясни й ти как се чувстваш, изслушай я, помислете си за възможностите, които ви предлага бъдещето и решете заедно.
Важното в случая е и двамата да сте отворени към другия, всяка защитна позиция ще попречи.
След като си решил че си достаъчно голям да водиш полов живот значи си достаъчно голям да си носиш последствията. С писане по форуми и търсене в BG-MAMA няма да оправиш нещата. Разговаряй с момичето и стигнете до решение двамата. Ако и тогава не сте на едно мнение решавай сам дали ще останеш в живота й или не.