- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Изисквания за СТЮАРДЕСА
Здравейте! Искам да ви попитам какво се изисква за да станеш стюардеса? Колко езика? Аз съм 10-ти клас и също искам да попитам върху кои учебни предмети трябва да наблегна повече? Благодаря предварително!
ЗА-ВИ-СИ от авиокомпанията, за която искаш да летиш и зависи в кой регион.Съответно и конкуренцията варира.
Потърси списък на топ авиокомпаниите в света/европа, и разгледай изискванията за да добиеш представа.
Основно са:
- английски - минимум B2, трябва да го владееш много много добре.
- втори език е предимство
- трябва да можеш да плуваш добре
- ръст - на пръсти трябва да достигаш определена височина ( без токчета ), но често искат да си минимум 160 - 165см висока.
- татуировки - в някои авиокомпании искат да нямаш видими, след като облечеш униформата, в други - изобщо
- възраст - някъде искат 18г. , другаде - 21 минимална ( има и максимална )
- опит в обслужването на клиенти е предимство
- като човек трябва да си много толерантна, търпелива, вежлива, и да забравиш егото си ( но ако някой е много груб, си носи последствията като кацне самолета, тъй че няма да те тормозят безнаказано )
Иначе, на сайтовете на авиокомпаниите обявяват изискванията, кога набират персонал, как протича целия процес по интервюиране и наемане. Някои източни даже идват в европа и имат нещо като дни на отворените врати в различни държави, където можеш да подадеш св/документи и да задаваш въпроси ( май за емиратес бях чела, че правят така )
Последвай ето тази група във фейсбук:
https://www.facebook.com/cabincrewexcellence/?fref=ts
И им изчети уебсайта, имат много полезна информация.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Много ти благодаря![]()