.
Резултати от 76 до 100 от общо 141

Threaded View

Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    Цитирай Първоначално написано от nqmamNervi Виж мнението
    Делфините имат психика. Един делфин умее да разсъждава, често се случва делфини да спасяват удавници. Следователно неговото умствено развитие е най-близко до това на човека. Защо мислиш, че има някаква разлика между страданието при делфините и при хората? Всяко едно е свързано с отделянето на даден хормон. Искаш да кажеш, че не трябва да третираме психопатите, а да ги оставим да си живеят, защото всичко е нормално, щом съществува? За мен факта, че някой изпитва удоволствие от причиняване на болка на друг жив организъм, означава, че той има някаква аномалия, при положение, че и най-кръвожадните хищници убиват само в краен случай. Разбираш ли - ирационално е.
    Ами тези които изпитват удоволствие когато им причиняват болка? И тяхното е ирационално, и е почти същото, само че с обратен знак, но не изглежда да имаш нещо против тях. Може би защото не ти пречи. Значи пак опираме до лични интереси и предпочитания(които по случайност придобиват характера на масови, но основата им пак е лична, във всеки човек). Тоест смяташ че нечии личен интерес е аномалия и болест, само защото пречи на колективния интерес, който пък е сувкупност от личните интереси, включително и твоя. Уау какво съвпадение.

----------------------------------------------------------
    Между другото, към всеки който иска да ме репликира: Абстрахирайте се от убеждението че аз искам да ви убеждавам кое е правилно и кое не, какво трябва да бъде и какво не. Мен ме интересува само какво Е. Ако не можете да си позволите да разберете нещо без да го прекарате първо през призмата на някоя идеология (която защитава нечии интереси и постановява предписания, забрани и пр. ), това си е ваш проблем.
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 11-11-2015 на 16:28

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си