- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Убих котка май?
О, ти не можеш да се дистанцираш от чувствата си, защото си плеб и затова аз съм виновен. Емпатията е ирационална, просто група неврони в мозъка ти, които не правят разлика между твое и чуждо страдание - Да, визуалните данни от страдание на животно, предизвикват същите неврони на твоето страдание - само дето между двете има качествена разлика, понеже ти имаш психика, а животното действа по инстинкт - така че няма рационална причина да изпитваш нещо, към нещо което не изпитва нищо.... но дефакто го правиш. И ти ми казваш че това е нормално, все едно така трябва да бъде. Ами не трябва, защото поражда филми и филмирани хора, които нямат грам познание какво и защо изпитват и дали има логика в него, а просто му се отдават съвсем естествено и след рационализация преминава в театралничене, даване на мнения и съдене, агресия и цяла камара от техни си филми, които нямат нищо общо с животното, а само с нуждата им да се покажат колко са добри в ролята на морални. И после се тъпчат с пържоли като долните лицемери, каквито са.