.
Резултати от 1 до 25 от общо 141

Threaded View

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
    Мозъкът на висшите бозайници е свързан по-подобен начин на този на хората - принципа на стимул-реакция. Кучетата и котките са специални в това отношение, защото имат и други особенности, като например да се привързват към собствениците си или мястото, което само по себе си предоставя цяла една нова система от връзки стимул-реакция. Когато това им е отнето, съвсем естествено е да се задействат някакви промени, които могат да се свържат с депресията, но само привидно изглеждат депресивни. Двете в никакъв случай не могат да се приведат изцяло под общ знаменател. Вземи примерно едно врабче и го затвори в клетка. То ще спре да се храни и живее пълноценно. Много е лесно и това да го наречеш депресия, понеже почти същите симптоми приписват и на кучешката "депресия", а то просто е промяна в естествения му хабитат, към която не може да се приспособи. Отнемането на какъвто и да е стимул, от който дадено животно има неизменна нужда, или такава която е придобило впоследствие, съвсем естествено е да окаже влияние на целия организъм. Но това което прави депресията при хората качествено различна, е не само биологичния аспект (хормонален дисбаланс или там както го водят) но и психичния такъв, които произхожда не от отнемането на стимула, а от ОСЪЗНАВАНЕТО че този стимул е отнет. И това важи и за болката - затова физическата болка е чисто биологичен процес, а неговото отражение в субекта е психично и се нарича страдание. И между двете има качествена разлика - съзнанието е предпоставка за страдание, не само болката. Всъщност болката дори не е предпоставка за страдание и депресията или шизофренията са очевиден примери за това. Животното може да прави асоциации, да свързва едни образи и сетивни данни с други образи и сетивни данни, но то няма понятие за нищо в света, нито пък за самото себе си - то не знае какво е болка, изобщо не знае какво е да знаеш и не може да си го представи, може само да интерпретира сетивните данни според това каква му е невро-биологичното устройство, вродено и придобито. някои животни започват да имитират че ги боли преди да поставя инжекцията те много добре осъзнават какво ги чака това което написа отпада

Условен рефлекс. Проверка : Ако едно животно, никога не е било водено в клиника, няма да се дърпа. Ако ти никога не си ходил в клиника, но осъзнаваш че ще ти причинят болка, ще се дърпаш.
    сатане сатане същото важи и за хората ако хванеш един канибал от тия в амазонка и го накараш да бръкне в контакта ще бръкне ли втори път а ще се дърпа ли първия път? демек тоя по твоята логика няма психика

И имай предвид че животните, особенно кучетата, могат много добре да четат езика на тялото, да разбират интонацията на гласа и да отразяват състоянията на собствениците си. Така че кучето асоциира не толкова думата, колкото интонацията с която я казваш и отношението което проявяваш към него. ако видя чужденец чийте език бъкел не разбирал как ще се ориентирам според теб? това което казваш е вярно но няма нищо общо

Ако хванеш едно куче от улицата и го разболееш, ще се качи ли само на масата ти?
    не защото не е било качвано преди и няма как да знае аз лично не знам езика на животните за да му кажа с думи

Поради същите 2 причини поради която има препарати за хора с психични заболявания.
    1. За пари
    2. Защото няма такова нещо като психично заболяване, нито пък лек зa него - има медикаменти, които подтискат физиологичната причина за проявата на част от симптомите, но не лекуват нищо. Затова тези медикаменти имат ефект при животните - защото влияят на неврологично ниво. Но не и на психично - поради което няма животинска психотерапия. Най-близкото до такава терапия е да знаеш механизмите на поведение на животното, като имаш предвид средата в която е живяло, и да промениш външните фактори. Нищо повече.тук ти гарантирам че грешиш

това което казваш е абсолютно погрешно
    Последно редактирано от haritov : 11-11-2015 на 12:26
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си