Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
Ами не мога да накарам никой да стане програмист, това не е нещо което мога да предам или накарам никого, пък и не ми е потребно. Осъзнавам че някои хора просто не могат да изскочат от границите на културното програмиране, ако се опитам да ги изкарам те реагират защитно, пасивно-агресивно. При същите хора смятам че е по-лесно просто условно да се впиша в тяхната програма, без тя да е вътрешно присъща на мен. Колкото до природата и практическите ценности, тях не ги включвам, защото ако повечето практически контексти ги създава човека, в следствие на някаква цел и обективни средства за нейното постигане, то има и контексти зададени изцяло от природата - примерно ако си гладен, трябва да ядеш. Ако искаш да ядеш, то храната е необходима ценност по подразбиране. И понеже всеки иска да яде, то контекста е предварително зададен. Въпреки че с моето отношение, дори и тия ценности могат да се заобиколят и подтиснат, поне временно - например сега съм много по-издръжлив на глад, студ, жега и т.н.отколкото когато бях в несъзнателния си период.

Хах, ок, щом така си го обясняваш.
Значи след всички философии признаваш, че поведение, неподчиняващо се на никакви правила не съществува? Ти просто се подчиняваш на чуждите правила, понеже нямаш твои докато "симулираш". Това не е толкова уникално, колкото си мислиш. Точно за контролиране на маси от хора "без ценности" са измислени първо религиите, после и законите. Защото, както сам признаваш, може много да искаш да убиеш някого, обаче "не ти се лежи в затвора".