Здравейте,
Въпросът ми за някои вероятно ще се стори тъп, но съм сравнително нова в това и се нуждая от малко помощ. На 19 години съм, имам сериозен и постоянен партньор, затова отидох на гинеколог, които ми изписа противозачатъчните Lindinete 30. Да, но поради страхове от страничните ефекти и солидна доза глупост (за което си признавам!), няколко дни се чудих дали да започна прием. Така цикълът ми свърши, но 3 дни по-късно реших да ги започна. Следвах всички инструкции, както в листовката - до приема на първите седем таблетки използвахме допълнителни предпазни средства, тъй като не пиех противозачатъчните от първия ден на цикъла. Това, което ме притеснява е, че вчера инцидентно той свърши в мен, а съм приела само 14 таблетки от първата опаковка. Възможно ли е да съм забременяла? В листовката пише, че, ако се започнат на първия ден от цикъла имат ефект веднага, а ако се започнат от 2-3 или по-нататъшен ден пт цикъла започват да предпазват след 7-мото хапче и чак тогава няма нужда от допълнителни средства, но предвид още по-странното започване от моя страна и бедния опит с тези хапчета, ми е малко притеснено. Моля, някой запознат да сподели. Благодаря ви предварително!