.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 30 от общо 30
    Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Zlennox Виж мнението
    На въпроса ти защо ‘наука’ вместо ‘религия’… ми ей така. Науката не е фундаментална и радикализираща идеология. Науката в най-елементарният смисъл е само-поправима. Тя не е сама по себе си идеология която е съсредоточена върху едно единично и затворено към въпроси подразбиране за света и вселената. Това не е и да се каже че науката има за цел да опровергае съществуването на божия сила или тем подобни широко разпространнени догми и доктрини. Напротив, това което науката прави е мотивирането на човека към скептицизма и анализаторските му способности, това човек да може да сложи въпросителна точка до всичко и всекиго и да се запита “това наистина ли така работи”, “това трябва ли да го приемам като истина ако не е доказно” и т.н. И пак науката не обезкуражава човека от неговите морални и етически възгледи, тя и не обезкъражава духовното и любовта която трябва да показваме един към друг. Теорий и хипотези се променят всеки ден, подменят старите факти с нови и разбирането за вселената и самите ние нараства. Тя просто слга питанка към всеки така конвенционално приет факт и работи над това да разгадае.
    а може ли науката да осигури всеки човек с изобилен и вечен живот не по-малко от Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог?! - ето защо се казва, че науката не е толкова важна...

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    изобилен и вечен живот
    какво означава "изобилен живот" и има ли някаква земна мостра за сравнение с изобилния живот на науката?

демек някой ти казва посадих гора, а ти му отговаряш, че гората от филмчето на смърфовете е по-изобилна.

изобщо има ли мостра за сравнение между двете
    Последно редактирано от defender : 12-17-2015 на 23:21

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    какво означава "изобилен живот" и има ли някаква земна мостра за сравнение с изобилния живот на науката?

демек някой ти казва посадих гора, а ти му отговаряш, че гората от филмчето на смърфовете е по-изобилна.

изобщо има ли мостра за сравнение между двете
    има, но най-вече за онези, които са достатъчно благословени от истинския Господ Бог за да разбират разликата

Мега фен
    И какво означава "изобилен живот", моля?

Аз откъде да знам, какво имаш предвид под изобилен живот че да направя разликата. Ако съдя по твоя спящ бог, то изобилен живот би трябвало да е да си поспиваш.

То в твоето ново учение само ти си свидетеля, кой да ми каже?
    Последно редактирано от defender : 12-17-2015 на 23:36

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    И какво означава "изобилен живот", моля?

Аз откъде да знам, какво имаш предвид под изобилен живот че да направя разликата. Ако съдя по твоя спящ бог, то изобилен живот би трябвало да е да си поспиваш.

То в твоето ново учение само ти си свидетеля, кой да ми каже?
    не е казано, че всеки трябва задължително да спи, но и четвъртата заповед ненапразно казва, че човек не трябва да върши духовно беззаконие дори и ако няма какво друго да прави и му остава само да (си) почива/спи

има и (още) милиони свидетели на Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, не съм само аз свидетел

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си