Здравейте.Може да не е правилния раздел за темата, но нещата са тясно свързани и намерих за добре да сложа тук темата. Ще ме извините ако съм сгрешил.
Така би трябвало да сте чували понятието "алфа" мъжкар.И вероятно много малко от нас наистина са "алфа".Всъщност зависи в коя компания си. Примерно ако излезеш с по малки от теб ти почти задължително си "алфа" и общо взето командваш парада.Когато кажеш шега.. Дори не толкова забавна всички се смеят,но когато я разкаже същата шега някой по-ниско рангов съвсем няма да е същата реакцията на тълпата.В животинското царство "алфа" мъжкаря получава възможността да се чифтосва с женските.Нещо такова е и при хората.Лидера на групичката в повечето случай получава жена много по-лесно от някой от дъното на хранителната верига...Защото той трябва да се доказва пред жената и да се показва, а лидера получава цялото внимание и жените дори не си правят трудът да го преценят.Всички тези неща стават несъзнателно и сега момичетата ще кажат " не е вярно.. пак си се филмирал".
Така не съм тук за да покажа колко и какво зная, а съм тук да ми разясните как да "детронираш" един алфа мъжкар ? Смисъл такъв в повечето групи където излизам се водя "алфа",но в групата с най-близките ми приятели която е голяма ( 10-15 човека) има друг алфа.. И всички го следват напълно сляпо!! Той минава на единия тротоар и те са зад него.. СТАДО!! Вика ми: "гледай сега" и минава на другия тротоар отново и всички отново са зад него..Принципно алфата е този на който не му пука от нищо и никой..Прави каквото поиска и когато поиска.За да го "свалиш на земята" или трябва да му покажеш,че не може да те командва и получаваш повече внимание или да го набиеш при което той автоматично ще се категоризира като по слаб от теб и ще отстъпи "върха". Сега четете и си казвате "Какво чета господи..защо си губя времето",но е така. Но при положение,че групата не поддава и когато не си част от стадото просто те оставят, а не обръщат внимание,че си се изпъчил на лидера това "детрониране" си е чисто самоубийство защото на практика си оставаш сам..В днешно време имам чувството,че всички са просто едно стадо с промити мозъци,сляпо водени от най слепия...
Сега ако ви се въртят хейтърски коментари в главата и вече сте започнали леко да притрепервате в очакване да свърши темата за да можеш да започваш да пишеш хейтърски коментари си го спести моля Нека да пишат хора които имат мнение по въпроса и да спретнем дискусия..
Какво мислите прав ли съм за "системата"?
Как да "детронираш" друг алфа?
Кажете ми своята гледна точка моля защото всеки е "лидера" в някоя от своите групички