.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 6 от общо 6
    Nqkoqsitam29
    Guest

Angry Имам ли право?

Здравейте, искам да ви попитам, понеже нямам 18 години, имам ли правото се преместя да живея при баба ми, без съгласието на моята майка? В момента живея при майка ми, но не ми е комфортно, защото постоянно се караме и понякога се опитва да ми посяга. Вдига ми скандали за най-малкото и прави от мухата, слон. Ако се обадя в закрила на детето и се оплача от майка ми, ще могат ли да ми помогнат с нещо и биха ли ми разрешиши да отида да живея при баба ми в родният ми град? Аз обичам най-много баба ми, тя не ме е лишила от нищо, но просто, когато кажа на майка ми, че искам да ида да живея при баба тя избухва и започва да вика, кара ме на сила да живея при нея, а аз вече не издържам.. Моля ви кажете ми как да се махна от тази жена, това просто е един вид тормоз..

Мега фен Аватара на Грозния
    Град
    София
    Ако нямаш 18, не можеш да се преместиш да живееш другаде без съгласието на родителя/настойника ти (в случая маика ти). В закрила на детето биха могли да ти помогнат, ако преценят че условията, средата и хората с които които живееш са неподходящи. Ако случаят е такъв, имай предвид че може да решат да те настанят в приют или при приемни родители, а не на място или при човек по твой избор.

Изчакай и не прибързвай с решения. Аз лично също съм имала такъв период с майка ми, в един момент отшумява и все едно нищо не се е случило

Закрила на детето веднага ще те пратят да живееш при друг твой роднина, стага им да знаят, че твой родител и упражнявал физически сили върху тебе! И не знам, но аз на твое място нямаше да чакам ако е толкова сериозно колкото го описваш. Говори с някой служител от закрила на детето без майка ти да разбере, въпросния служител много добре знае какво да направи! Има и много по-лесен начин.. просто кажи на баба ти да говори с въпросните сили, няма защо дете като тебе да се занимава с закрила на детето съдилища и глупости. Сподели на баба ти, кажи и, че не искаш да живееш с майка ти.. кажи и да пусне дори ако се наложи жалба за попечителство и си уреден/а Замисли се в съвета ми !

Супер фен Аватара на AmxModx
    Град
    Neverland
    Цитирай Първоначално написано от Nqkoqsitam29 Виж мнението
    Здравейте, искам да ви попитам, понеже нямам 18 години, имам ли правото се преместя да живея при баба ми, без съгласието на моята майка? В момента живея при майка ми, но не ми е комфортно, защото постоянно се караме и понякога се опитва да ми посяга. Вдига ми скандали за най-малкото и прави от мухата, слон. Ако се обадя в закрила на детето и се оплача от майка ми, ще могат ли да ми помогнат с нещо и биха ли ми разрешиши да отида да живея при баба ми в родният ми град? Аз обичам най-много баба ми, тя не ме е лишила от нищо, но просто, когато кажа на майка ми, че искам да ида да живея при баба тя избухва и започва да вика, кара ме на сила да живея при нея, а аз вече не издържам.. Моля ви кажете ми как да се махна от тази жена, това просто е един вид тормоз..
    Прочетох само част от първото изречение и до колкото разбрах мразиш ваште ? Ако си от бургас можеш да дойдеш да живееш в моя палат на самоубслужване

Мега фен Аватара на baby_baby
    Щом нямаш 18 и без позволение от родителите ти не можеш да се преместиш при баба ти

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си