.
Отговор в тема
Страница 4 от 4 ПървиПърви 1234
Резултати от 76 до 94 от общо 94
    Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Мисля, че defender го описа твърде добре. Само една малка добавка, трябва да е много много красив, все пак е херувим.
    не си прав за това, ето коя е истината:

"Горко вам, книжници и фарисеи, лицемери! защото чистите външността на чашата и блюдото, а отвътре те са пълни с грабеж и насилие. Слепи фарисеино! очисти първо вътрешността на чашата и блюдото, за да бъде и външността им чиста. Горко вам книжници и фарисеи, лицемери! защото приличате на варосани гробници, които отвън се виждат хубави, а отвътре са пълни с мъртвешки кости и с всякаква нечистота. Също така и вие от вън се виждате на човеците праведни, но отвътре сте пълни с лицемерие и беззаконие." Матей 23: 25-28

Мега фен Аватара на LoveInfect
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    за такива неща сте фърст, но не и за правдата
    Това което казваш, е напълно безаргументно, всъщност ти ей така си го казваш, че си нямаш напредстава, че съм от хората, които пркрачват собствения си комфорт за правдата. Истината е, че ти ОБИЧАШ, да се изразяваш, с едни така конструирани изречения, имитиращи цитати, все едно си някакъв Бог! Замисли си малку и ти де! Тази карикатура не ти ли говори нещо? Само в на идругте греховете си се втренчил! Безгешния!

Banned
    За мен беше чест да ви служа, господарке мой! Поклон.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от LoveInfect Виж мнението
    Това което казваш, е напълно безаргументно, всъщност ти ей така си го казваш, че си нямаш напредстава, че съм от хората, които пркрачват собствения си комфорт за правдата. Истината е, че ти ОБИЧАШ, да се изразяваш, с едни така конструирани изречения, имитиращи цитати, все едно си някакъв Бог! Замисли си малку и ти де! Тази карикатура не ти ли говори нещо? Само в на идругте греховете си се втренчил! Безгешния!
    не съдя/не осъждам другите

човек няма ли право да се изразява кратко и точно?!

каква карикатура?!

Тази дето дефендър описа на миналата страница май, тази която бих искала да нарисувам на рисунка.

Мега фен
    Тази дето дефендър описа на миналата страница май, тази която бих искала да нарисувам на рисунка.
    Те и Херувимите си имат Небесна Слава, но дефендър е богохулник, а аз съм човек, така че каквото и да прочетеш от Библията, то си има специфично обяснение, което не върви в комплект с Библията, но можеш да го получиш от истинския Господ Бог чрез "жива(та)" връзка с Него

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Те и Херувимите си имат Небесна Слава, но дефендър е богохулник, а аз съм човек, така че каквото и да прочетеш от Библията, то си има специфично обяснение, което не върви в комплект с Библията, но можеш да го получиш от истинския Господ Бог чрез "жива(та)" връзка с Него
    Кога ще ни прекараш и на нас такава високоскороста "жива" връзка? Моята е много слаба. От евтините е.

Мега фен
    Кога ще ни прекараш и на нас такава високоскороста "жива" връзка? Моята е много слаба. От евтините е.
    и моята не беше най-високоскоростната в крайна сметка, поне засега, но трябваше да търпя доста смущения, така че не си мисли, че съм дъ кейбъл гай

и моята не беше най-високоскоростната в крайна сметка, поне засега, но трябваше да търпя доста смущения, така че не си мисли, че съм дъ кейбъл гай
    Хора, аз не знам за човек който да си води диалози с Бога, освен ако не си измисля, ако вие знаете примери, кажете.

Мега фен
    Хора, аз не знам за човек който да си води диалози с Бога, освен ако не си измисля, ако вие знаете примери, кажете.
    имало е и диалози

Ти откъде знаеш, познаваш ли такива хора?

какъв диалог искате да водите па вие, все едно маймуна да иска да говори с вас, при това някоя много умна маймуна.. възможно е телепатично да се осъществи някаква връзка, ама надали тази енергия ще бъде с разум, близък до нашия и ще се занимава с вас. :Д

Мега фен
    Ти откъде знаеш, познаваш ли такива хора?
    най-малкото всеки истински вярващ е имал такъв диалог, но не казвам, че всеки е чувал Неговия глас така както хората си чуват гласовете помежду си
    Последно редактирано от npp : 12-28-2015 на 09:15

най-малкото всеки истински вярващ е имал такъв диалог, но не казвам, че всеки е чувал Неговия глас така както хората си чуват гласовете помежду си
    Аз за това ти говоря, да чуваш неговия глас, както чуваш, гласа на някой събеседник, това не е ли само специалитет на пророците, и то чрез един ангел, май че Габриел??

Мега фен
    Аз за това ти говоря, да чуваш неговия глас, както чуваш, гласа на някой събеседник, това не е ли само специалитет на пророците, и то чрез един ангел, май че Габриел??
    това не е важно за нас, нито може да се каже, че има само един Ангел, чрез Когото Бог говори, важно е да търсим Онзи, Който наистина е единственият истински Господ Бог, като Го призоваваме правилно, и да Го следваме, бидейки Му верни, а това как Той ще ни говори, въобще няма защо да го мислим, тъй като и няма как да се знае предварително какво/как ще бъде, но това си е Негова тайна, например при проблем е имало случаи да Му изповядам, че не зная какво да правя в съответния настоящ момент, в следващия момент погледът ми някак попада върху някакъв текст от вестник като минавам покрай реп или (рекламен) постер или др., но точно на думите "...след малко..." или "...търпение..." или др., които в онзи момент някак си се фиксират в ума ми, и наистина след малко съм намирал решение на проблема, в други случаи отговорът се е фиксирал (съвсем) директно в ума ми по специфичен начин, и т.н. - просто, предварително не се знае как, но Той ни дава път/ни води към решението...
    Последно редактирано от npp : 12-29-2015 на 07:09

това не е важно за нас, нито може да се каже, че има само един Ангел, чрез Когото Бог говори, важно е да търсим Онзи, Който наистина е единственият истински Господ Бог, като Го призоваваме правилно, и да Го следваме, бидейки Му верни, а това как Той ще ни говори, въобще няма защо да го мислим, тъй като и няма как да се знае предварително какво/как ще бъде, но това си е Негова тайна, например при проблем е имало случаи да Му изповядам, че не зная какво да правя в съответния настоящ момент, в следващия момент погледът ми някак попада върху някакъв текст от вестник като минавам покрай реп или (рекламен) постер или др., но точно на думите "...след малко..." или "...търпение..." или др., които в онзи момент някак си се фиксират в ума ми, и наистина след малко съм намирал решение на проблема, в други случаи отговорът се е фиксирал (съвсем) директно в ума ми по специфичен начин, и т.н. - просто, предварително не се знае как, но Той ни дава път/ни води към решението...
    Да, това попадане е интересно, и има логика, но ти как различаваш случайното, от истинското послание, може винаги да ти попадне погледът някъде... смисъл това, не е по скоро диалог, а може би... знак, интересно е това, разбирал ли си по начина по който описа, да кажем някакво предупреждение, или ... я дай примери как това "попадане на погледа" ти е помагало.

Мега фен
    Да, това попадане е интересно, и има логика, но ти как различаваш случайното, от истинското послание, може винаги да ти попадне погледът някъде... смисъл това, не е по скоро диалог, а може би... знак, интересно е това, разбирал ли си по начина по който описа, да кажем някакво предупреждение, или ... я дай примери как това "попадане на погледа" ти е помагало.
    дори и да ти се дадат супер подробни обяснения, каква полза ако не започнеш да упражняваш вярата в истинския Бог правилно?!, най-лесно е да разбираш духовните неща като упражняваш правилната вяра, иначе доста от тези неща може да не ти станат ясни (например това кога истинският Господ Бог ти говори, и кога сатана/лукавият), защото се изпитват духовно...

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Как се различават посланията, дали са от Бог или от Сатана? Дори някои пророци не са го можели.

Мега фен
    Как се различават посланията, дали са от Бог или от Сатана? Дори някои пророци не са го можели.
    както бе обяснено и по-горе, това е въпрос на правилно упражняване на вярата в Онзи, Който наистина е истинският Бог, понеже има неща, които е мъчно да бъдат обяснени, но се усвояват духовно, и само усвоилите ги могат да ги имат(да не кажем точно владеят), а истинските пророците са различавали кои неща са от Бог и кои от дявола, но не винаги са имали възможност/власт да избегнат някои сатанински явления, ето пример с един от старозаветните пророци:

"словото му каза: Излез та застани на планината пред Господа. И, ето, Господ минаваше и голям силен вятър цепеше бърдата и сломяваше скалите пред Господа, но Господ не бе във вятъра; а подир вятъра земетръс, но Господ не бе в земетръса; И подир земетръса огън, но Господ не бе в огъня; а подир огъня тих и тънък глас. И Илия, като го чу, покри лицето си с кожуха си, излезе и застана при входа на пещерата. И, ето, глас дойде към него, който рече: Що правиш тук, Илие? И той каза: Аз съм бил много ревнив за Господа Бога на Силите; защото израилтяните оставиха завета Ти, събориха олтарите Ти, и избиха с меч пророците Ти; само аз останах но и моя живот искат да отнемат." 3 Царе 19: 11-14
    Последно редактирано от npp : 12-30-2015 на 12:14

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си