- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Тук обсъждаме npp
не си прав за това, ето коя е истината:
"Горко вам, книжници и фарисеи, лицемери! защото чистите външността на чашата и блюдото, а отвътре те са пълни с грабеж и насилие. Слепи фарисеино! очисти първо вътрешността на чашата и блюдото, за да бъде и външността им чиста. Горко вам книжници и фарисеи, лицемери! защото приличате на варосани гробници, които отвън се виждат хубави, а отвътре са пълни с мъртвешки кости и с всякаква нечистота. Също така и вие от вън се виждате на човеците праведни, но отвътре сте пълни с лицемерие и беззаконие." Матей 23: 25-28
Това което казваш, е напълно безаргументно, всъщност ти ей така си го казваш, че си нямаш напредстава, че съм от хората, които пркрачват собствения си комфорт за правдата. Истината е, че ти ОБИЧАШ, да се изразяваш, с едни така конструирани изречения, имитиращи цитати, все едно си някакъв Бог! Замисли си малку и ти де! Тази карикатура не ти ли говори нещо? Само в на идругте греховете си се втренчил! Безгешния!
За мен беше чест да ви служа, господарке мой! Поклон.
Тази дето дефендър описа на миналата страница май, тази която бих искала да нарисувам на рисунка.
Те и Херувимите си имат Небесна Слава, но дефендър е богохулник, а аз съм човек, така че каквото и да прочетеш от Библията, то си има специфично обяснение, което не върви в комплект с Библията, но можеш да го получиш от истинския Господ Бог чрез "жива(та)" връзка с Него
какъв диалог искате да водите па вие, все едно маймуна да иска да говори с вас, при това някоя много умна маймуна.. възможно е телепатично да се осъществи някаква връзка, ама надали тази енергия ще бъде с разум, близък до нашия и ще се занимава с вас. :Д
това не е важно за нас, нито може да се каже, че има само един Ангел, чрез Когото Бог говори, важно е да търсим Онзи, Който наистина е единственият истински Господ Бог, като Го призоваваме правилно, и да Го следваме, бидейки Му верни, а това как Той ще ни говори, въобще няма защо да го мислим, тъй като и няма как да се знае предварително какво/как ще бъде, но това си е Негова тайна, например при проблем е имало случаи да Му изповядам, че не зная какво да правя в съответния настоящ момент, в следващия момент погледът ми някак попада върху някакъв текст от вестник като минавам покрай реп или (рекламен) постер или др., но точно на думите "...след малко..." или "...търпение..." или др., които в онзи момент някак си се фиксират в ума ми, и наистина след малко съм намирал решение на проблема, в други случаи отговорът се е фиксирал (съвсем) директно в ума ми по специфичен начин, и т.н. - просто, предварително не се знае как, но Той ни дава път/ни води към решението...
Последно редактирано от npp : 12-29-2015 на 07:09
Да, това попадане е интересно, и има логика, но ти как различаваш случайното, от истинското послание, може винаги да ти попадне погледът някъде... смисъл това, не е по скоро диалог, а може би... знак, интересно е това, разбирал ли си по начина по който описа, да кажем някакво предупреждение, или ... я дай примери как това "попадане на погледа" ти е помагало.
дори и да ти се дадат супер подробни обяснения, каква полза ако не започнеш да упражняваш вярата в истинския Бог правилно?!, най-лесно е да разбираш духовните неща като упражняваш правилната вяра, иначе доста от тези неща може да не ти станат ясни (например това кога истинският Господ Бог ти говори, и кога сатана/лукавият), защото се изпитват духовно...
Как се различават посланията, дали са от Бог или от Сатана? Дори някои пророци не са го можели.
както бе обяснено и по-горе, това е въпрос на правилно упражняване на вярата в Онзи, Който наистина е истинският Бог, понеже има неща, които е мъчно да бъдат обяснени, но се усвояват духовно, и само усвоилите ги могат да ги имат(да не кажем точно владеят), а истинските пророците са различавали кои неща са от Бог и кои от дявола, но не винаги са имали възможност/власт да избегнат някои сатанински явления, ето пример с един от старозаветните пророци:
"словото му каза: Излез та застани на планината пред Господа. И, ето, Господ минаваше и голям силен вятър цепеше бърдата и сломяваше скалите пред Господа, но Господ не бе във вятъра; а подир вятъра земетръс, но Господ не бе в земетръса; И подир земетръса огън, но Господ не бе в огъня; а подир огъня тих и тънък глас. И Илия, като го чу, покри лицето си с кожуха си, излезе и застана при входа на пещерата. И, ето, глас дойде към него, който рече: Що правиш тук, Илие? И той каза: Аз съм бил много ревнив за Господа Бога на Силите; защото израилтяните оставиха завета Ти, събориха олтарите Ти, и избиха с меч пророците Ти; само аз останах но и моя живот искат да отнемат." 3 Царе 19: 11-14
Последно редактирано от npp : 12-30-2015 на 12:14